Camí de les urnes

Cs exhibeix la ‘tornada a casa’ dels seus fundadors per frenar l’‘efecte Illa’

  • De Carreras i Azúa acompanyen el candidat taronja després d’haver-se allunyat del partit pels cop de volant de Rivera

  • «Com tinguem un tercer tripartit entrarem en el bucle etern», etziba Carrizosa

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans va explicar aquest dissabte en el seu acte central amb dos dels intel·lectuals que van fundar el partit el 2006 per exhibir una recuperació de les essències que eviti la patacada electoral que pronostiquen les enquestes el pròxim 14 de febrer. El jurista Francesc de Carreras i l’escriptor Félix de Azúa ‘tornen a casa’ de la mà d’Inés Arrimadas per donar un reconeixement al candidat Carlos Carrizosa –després d’haver-se allunyat de les sigles pels cop de volant estratègics d’Albert Rivera–i a fi de batre l’‘efecte Illa’.

Els taronges s’erigeixen en la «garantia» perquè no es reediti un tripartit a Catalunya que mantingui l’independentisme al Palau de la Generalitat, recordant que l’afany per combatre el nacionalisme va ser el que va fer néixer Cs. «Ens movia la necessitat que algun partit o una unió de veus públiques s’enfrontés al nacionalisme que estava ja ferotgement inclinat al totalitarisme i ha anat cada vegada a pitjor», va etzibar Azúa connectat per via telemàtica juntament amb De Carreras des de la seu del partit a Madrid.

L’escriptor va dir que Cs ha tingut «triomfs i derrotes» però que continua sent «netament centrista» i l’«únic capaç d’acabar amb el caïnisme» davant la dreta que «depèn dels bisbes» i l’independentisme –«la ultradreta d’Espanya»–. De Carreras va remarcar que la formació és ara «tan imprescindible» com ho va ser el 2006 perquè prevalen «les mateixes raons» davant el risc d’un eventual pacte entre el PSC, ERC i els comuns després de passar per les urnes: «Si això passa, estarem pitjor que en aquella època. Hem de guanyar els que ens basem en la raó i no ens deixem portar pel cor», va censurar.

La voluminosa bossa d’indecisos i abstencionistes que preveuen la majoria dels sondejos a una setmana dels comicis preocupa, i molt, les files taronges. Arrimadas i Carrizosa, des d’un mirador de Barcelona, van dedicar bona part del seu discurs a animar els constitucionalistes a no malgastar ni un sol vot amb electors quedant-se a casa.

Notícies relacionades

Carrizosa va aventurar que un tercer tripartit suposaria entrar en un «bucle etern» i va assenyalar el PP i el PSC per acovardir-se davant el nacionalisme a l’«entregar-se al procés i al pujolisme»: «L’única garantia per als que no comparteixen el credo nacionalista és Cs».

«No és només la lluita contra el nacionalisme, s’ha de gestionar bé, el tripartit va ser un desastre», va insistir Arrimadas per esgarrapar vots als socialistes, a qui el CIS i l’última enquesta del GESOP per a EL PERIÓDICO situa al capdavant.