Eleccions 23J

Vox s’obre a recolzar el PP sense entrar en el Govern per evitar una investidura de Sánchez

La formació de Santiago Abascal ofereix a Feijóo els seus 33 diputats per donar suport «a una majoria constitucional»

Fonts populars ho entenen com una «renúncia a exigir la seva entrada en el Govern» i celebren que ja tenen «171 ‘sí’» per a la investidura

1
Es llegeix en minuts

Vox s’ha obert a recolzar la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, sense exigir entrar en el Govern per evitar un Executiu del PSOE de Pedro Sánchez «investit president de la mà de tots els enemics d’Espanya».

«No serem un obstacle per evitar un Govern de destrucció nacional», ha remarcat aquest diumenge la formació liderada per Santiago Abascal en un comunicat, en el qual ha assegurat que els seus 33 diputats al Congrés donarien suport «a una majoria constitucional». En la nota remarquen que no seran «l’excusa de ningú ni l’impediment per evitar un govern dels que pretenen destruir els fonaments de la Constitució».

Vox ha manifestat també la seva preocupació davant la possibilitat que el cap de l’executiu i secretari general del PSOE sigui investit president «amb els suports del pròfug de la Justícia, Carles Puigdemont, Bildu, el PNB i ERC».

Notícies relacionades

El partit d’ultradreta considera que aquesta aposta és «prudent i assenyada, malgrat els que s’entossudeixen a demonitzar i culpar Vox, demonitzant i culpant més de tres milions d’espanyols que tenen dret a la representació política».

Fonts populars han sortit al pas aquest diumenge del comunicat de Vox. Entenen el comunicat com una «renúncia a exigir la seva entrada en el Govern» i celebren que ja tenen «171 ‘sí’» per a la investidura.