El Periódico de l'Eixample

Eixample

Primeres alarmes pel futur de la pacificació de la Ronda de Sant Antoni

Colau aprova sense el PSC la reforma de la ronda de Sant Antoni

El PSC pressiona Colau perquè paralitzi la reforma de la ronda de Sant Antoni

Primeres alarmes pel futur de la pacificació de la Ronda de Sant Antoni

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts

La Plataforma pro Pacificació de la Ronda de Sant Antoni reclama el nou equip de govern municipal que no caigui en la temptació de «tombar» el projecte consensuat durant mesos amb entitats dels barris limítrofs a aquesta avinguda i, per tant, sospesi l’opció de reobrir al trànsit de vehicles aquesta via, una cosa que rebutgen frontalment.

«Observem amb preocupació que l’ajuntament hagi allargat ara els terminis de licitació de les obres que ha de convertir els dos trams afectats en una zona més amable per a la ciutadania». Així ho expressa la plataforma en un comunicat. Interpreten que aquesta demora és sospitosa i que, a més, seria «una ingerència política inacceptable» si es té en compte que l’únic que queda pendent és el tràmit administratiu de licitar les obres.

Notícies relacionades

La cinquantena d’entitats que avalen el comunicat recorden que els barris als dos costats d’aquesta ronda, Raval i Sant Antoni, es van posar d’acord que les obres no haurien d’anar més enllà de fer més amable un espai que durant els últims cinc anys ja ha sigut veïnal, això sense necessitat de recordar que «amb la instal·lació del mercat provisional, la ronda porta ‘de facto’ més de 15 anys pacificada».

«El retorn de la circulació seria un pas enrere que no s’explicaria en un govern anomenat progressista», avisa la plataforma en el comunicat. Segons la seva opinió, reobrir al trànsit la ronda, tot i que fos de forma restringida, no només comportaria contaminació atmosfèrica i acústica, sinó que tornaria a crear-se una frontera circulatòria entre el Raval i Sant Antoni, aquests últims anys suprimida durant el període de provisionalitat urbanística.