El Periódico de l'Eixample

Eixample

Gràcies a un geolocalitzador

Els Mossos recuperen mobiliari robat a la superilla Eixample

  • ¿Quant pujaran els lloguers a la superilla Eixample?

  • Trias descarta fer enrere les superilles si és alcalde de Barcelona

Els Mossos recuperen mobiliari robat a la superilla Eixample

Twitter

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han resolt un robatori perpetrat el 23 de març, potser no important pel valor econòmic del que van sostreure, però sí pel simbolisme dels fets. Aquell dia, a través del lament que un veí va penjar a Twitter, es va saber que algú s’havia emportat del carrer de Rocafort, en obres per renéixer com un eix verd, una taula i un parell de bancs que encara no havien sigut instal·lats. A través d’un sistema de geolocalització sobre el qual els Mossos no han donat més detalls, els agents han localitzat els elements del furt i n’han detingut l’autor, sense que el cas es doni encara per tancat per «recuperar més mobiliari robat».

Notícies relacionades

«Encara no estan col·locats i ja han robat una taula i dos bancs, una demostració del futur incivisme del carrer Rocafort-superilla», avisava aquell dia un usuari de Twitter que s’identificava com a Tintín. El missatge resumia a la perfecció un dels debats més curiosos de la ciutat en les setmanes prèvies a les eleccions, és a dir, lamentar l’estat general de la ciutat i, malgrat això, desaconsellar qualsevol millora urbanística perquè el resultat serà el mateix. És, efectivament, un dels desafiaments de les superilles, que l’incivisme no deteriori un espai meticulosament dissenyat i en el qual una de les seves senyes d’identitat és, precisament, l’abundància de bancs i cadires per descansar.

Segons els Mossos d’Esquadra, el material recuperat, que estava embalat a casa del lladre, té un valor econòmic de tot just 1.000 euros, però amb la difusió de la detenció es dona per fet que s’aconseguirà un efecte dissuasori.