El Periódico de l'Eixample

Eixample

Urbanisme tàctic

Barcelona inventa els «ecoxamfrans» per restar més espai als vehicles a l’Eixample

Les obres començaran al juny per convertir en zona de vianants cinc encreuaments del carrer Aragó on estacionen vehicles

Barcelona inventa els «ecoxamfrans» per restar més espai als vehicles a l’Eixample

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Barcelona iniciarà el pròxim juny les obres per a la creació de cinc «ecoxamfrans» al carrer Aragó, amb «actuacions tàctiques per recuperar per a les persones» els encreuaments ara ocupats per vehicles. Així ho ha indicat el consistori en un comunicat, en què detalla que el pressupost de les obres és de 700.000 euros i inclou també la reurbanització de cinc entorns escolars de Ciutat Vella, l’Eixample, les Corts i Sant Martí.

Tots ells són projectes escollits i votats per la ciutadania i inclosos en el programa dels «pressupostos participatius». En concret, es crearan cinc «ecoxamfrans» al carrer Aragó, a l’altura dels carrers Entença, Viladomat, Compte d’Urgell, Bruc i Nàpols, tots al districte de l’Eixample.

Notícies relacionades

Els anomenats «ecoxamfrans», segons explica l’ajuntament, són intervencions d’«urbanisme tàctic per recuperar per a les persones els espais que ara ocupen els vehicles». El consistori recalca que és una iniciativa urbanística «votada i escollida en els pressupostos participatius» que permetrà disposar de més punts de trobada per als veïns amb més zones verdes en una via de trànsit intens.

D’altra banda, l’ajuntament assenyala que les obres permetran així mateix reurbanitzar els entorns de cinc escoles: Pere IV i Institut Quatre Cantons (al districte de Sant Martí), Collaso i Gil (a Ciutat Vella), Duran i Bas (a Les Corts) i Joan Miró (a l’Eixample).