A Sant Martí

Una manifestació talla la Gran Via contra la pèrdua d’aparcament a Barcelona

Un centenar de persones ha parat el trànsit durant uns minuts per oposar-se a les obres que preveuen eliminar desenes de places de garatge gratuït al carrer del Perú

Una manifestació talla la Gran Via contra la pèrdua d’aparcament a Barcelona

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un centenar de veïns de l’entorn del carrer del Perú, al districte de Sant Martí, a Barcelona, han tallat els laterals de la Gran Via aquest dijous cap a les 18.00 hores per exigir a l’ajuntament que no elimini places d’aparcament a la zona. La protesta, a l’altura del carrer Selva de Mar, ha durat uns minuts i ha coincidit amb l’operació sortida de Setmana Santa, però la mobilitat era baixa en el moment de la concentració, ja que molts vehicles havien anticipat l’hora de sortir de la ciutat. A més, la Guàrdia Urbana ha efectuat desviacions per minimitzar l’afectació.

Els veïns que han protestat es queixen dels problemes per aparcar que es hi podria haver si el consistori tira endavant una reforma. Segons asseguren, s’eliminaran 100 places per ampliar les voreres i, els pròxims mesos, més de 800 per fer un carril d’autobús i un de bicicleta en els dos sentits.

Els manifestants han acusat el govern de l’alcaldessa Ada Colau de no dialogar amb ells i de voler «imposar-los» les obres. Estava previst que la remodelació comencés a finals de febrer al voltant de l’escola Brasil però el consistori va desistir per la mobilització dels veïns, que es van personar a la zona d’aparcament gratuït per impedir que els operaris iniciessin els treballs per suprimir les places. Per ara, l’ajuntament no ha començat les obres i les manté en suspens.

Notícies relacionades

Un portaveu dels manifestants, Edorta Moreno, ha assegurat que els veïns no estan en contra del projecte per protegir l’entorn de les escoles. En tot cas, ha defensat que, si s’eliminen les places corrents, els veïns tindran problemes per aparcar i per circular amb cotxe. Moreno ha qüestionat que el consistori planegi deixar un carril de circulació.

Els veïns amenacen amb més mobilitzacions si el govern de Colau no els rep. Al seu torn, han cridat els partits polítics a escoltar les seves reivindicacions, amb la mirada posada en les eleccions municipals del 28 de maig.