El Periódico de l'Eixample

Eixample

Pla d’usos

Ada Colau fia el veto comercial de l’Eixample a una votació sorpresa aquest divendres

Els Comuns ignoren les peticions del PSC i incorporen una clàusula d’ERC a la recerca d’alguna abstenció d’última hora

Ada Colau fia el veto comercial de l’Eixample a una votació sorpresa aquest divendres

SIMONE BOCCACCIO

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

El ple de Barcelona votarà la restricció comercial de l’Eixample sense l’aprovació assegurada. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz (BComú), ha avançat aquest dimecres a la tarda que el pla d’usos del districte més gran de la ciutat es debatrà aquest divendres sense incorporar-hi cap de les peticions del PSC ni alleugerir la restricció a Sant Antoni, com demanaven entitats de comerciants. Així, els Comuns escenifiquen que la negociació amb el seu soci de govern segueix sense acord i obren la porta a buscar altres aliats.

Com va avançar EL PERIÓDICO aquest dimarts, l’alcaldessa ha convocat un ple extraordinari per divendres a les 11 hores. L’àrea d’urbanisme defensa que ja no queda més marge per negociar perquè una aprovació més tardana comportaria el risc que el pla entrés en vigor el 13 de març, data en la qual s’aixeca automàticament la moratòria vigent. Tot i que fossin pocs dies de diferència, podria produir-se una allau de peticions de llicència.

El text que es portarà a votació divendres serà pràcticament el mateix que havia de votar-se divendres en el ple ordinari i que Colau va retirar de l’ordre del dia en l’últim moment perquè no naufragués. L’única variació serà la incorporació d’una clàusula que proposa ERC en forma de disposició addicional: mantenir ara la limitació estricta a Sant Antoni i revisar-la d’aquí un any en funció dels resultats.

Notícies relacionades

Aquesta concessió als republicans permetrà a Colau comptar amb el seu vot favorable, però necessitarà més suports. Una abstenció del PSC o d’un altre grup polític podria desencallar el pla. «Ja no es pot retirar la votació. Sí que es pot no aprovar-la... Espero que tothom sigui més responsable que la setmana passada», ha dit Sanz, al ser preguntada pel factor sorpresa.

Des de les files socialistes, discreció sobre el seu posicionament final per ara: «La prioritat és que l’Eixample tingui pla d’usos, s’ha de fer compatible el descans dels veïns amb la protecció del petit comerç i els llocs de treball». «Ara tenim una proposta sobre la taula i estem avaluant si genera el consens necessari», diuen.