El Periódico de l'Eixample

Eixample

Nova protesta

La vaga de taxis col·lapsarà la Gran Via i el passeig de Gràcia aquest dimecres

El sector del taxi se suma a la vaga que han convocat els professionals d’educació i sanitat

La vaga de taxis col·lapsarà la Gran Via i el passeig de Gràcia aquest dimecres

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els taxistes de Barcelona tornaran a col·lapsar aquesta setmana el centre de Barcelona, després de fer el 17 de gener una marxa lenta des de la plaça Espanya fins al Parlament. Aquest dimecres, 25 de gener, el sector del taxi se sumarà a la vaga que han convocat els professionals d’educació i sanitat per protestar per les condicions «límit» en què es troben.

En aquesta ocasió, els taxistes tallaran la Gran Via i el passeig de Gràcia. Concretament, s’aturaran a la Gran Via de les Corts Catalanes des del seu encreuament amb el carrer Bailèn fins a Entença; i també al passeig de Gràcia fins a l’altura del carrer Rosselló, segons ha informat el portaveu del sindicat Élite Taxi, Tito Álvarez.

Els taxistes deixaran lliure únicament el carril bus-taxi, que estarà disponible per a vehicles d’emergències, i també deixaran lliures els carrers que travessen. «És un repte, perquè parlem de molts taxis», ha explicat Álvarez.

Una vegada estiguin tots els vehicles estacionats, els taxistes es reuniran en una assemblea en què esperen poder discutir alguna possible «proposta del Departament de Territori», relacionada amb les exigències sobre les ‘apps’ de VTC per les quals fa temps que el sector del taxi es manifesta.

Notícies relacionades

Per ara, els taxistes tenen prevista una altra vaga del 31 de gener al 3 de febrer, coincidint amb la celebració de l’Integrated Systems Europe (ISE), la fira audiovisual més gran del món, que preveu reunir uns 50.000 assistents a Barcelona. Queda també oberta la possibilitat de parar, de nou, durant el Mobile World Congress (MWC), que tindrà lloc entre el 27 de febrer i el 2 de març a les instal·lacions de la Granvia de l’Hospitalet.

¿Per què protesten?

El sector del taxi a Barcelona està actualment en peu de guerra contra les plataformes digitals de transport com Free Now, Uber i Bolt. Reclamen al Govern de Pere Aragonès que es donin un màxim de 1.800 llicències a aquests operadors, per evitar «la formació d’oligopolis i monopolis»; i també demanen que aquestes aplicacions es regulin com a operadors de transport del taxi perquè no trobin «buits legals» per posar els preus que ells vulguin i saltar-se la tarifa regulada, una cosa que per a ells és «la llei més sagrada».