Ocuparan la Gran Via

Els taxistes també aniran la vaga de docents i sanitaris del 25 i 26 de gener a Barcelona

Ocuparan la Gran Via durant tot el dimecres al matí, tot i que no descarten quedar-se aturats «indefinidament»

Aquest dimarts, els taxistes van col·lapsar el centre de Barcelona en una marxa lenta per protestar contra les ‘apps’ de VTC

Els taxistes també aniran la vaga de docents i sanitaris del 25 i 26 de gener a Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de la marxa lenta de dimarts passat pel centre de Barcelona, els taxistes tornaran a protestar a la capital catalana els dies 25 i 26 de gener, amb motiu de la vaga d’educació i sanitat per protestar per les condicions «límit» en què es troben aquests sectors.

El sector del taxi a Barcelona està actualment en peu de guerra contra les plataformes digitals de transport com Free Now, Uber i Bolt. Reclamen al Govern de Pere Aragonès que es donin un màxim de 1.800 llicències a aquests operadors, per evitar «la formació d’oligopolis i monopolis»; i també demanen que aquestes aplicacions es regulin com a operadors de transport del taxi perquè no trobin «buits legals» per posar els preus que ells vulguin i saltar-se la tarifa regulada, una cosa que per a ells és «la llei més sagrada».

Després de la vaga d’aquest dimarts, els taxistes van anunciar que tornaran a manifestar-se del 31 de gener al 3 de febrer, coincidint amb la celebració de l’Integrated Systems Europe (ISE), la fira audiovisual més important del món, que preveu aplegar uns 50.000 assistents a Barcelona. Aquest divendres, per sorpresa, han explicat que també protestaran els dies 25 i 26 de gener junt amb sanitaris, docents i estudiants.

Notícies relacionades

El portaveu del sindicat Élite Taxi, Tito Álvarez, ha anunciat que el 25 de gener els taxis quedaran aparcats ocupant «tots els carrils de la Gran Via» entre les 10 i les 14 hores. En declaracions a la premsa aquest divendres acompanyat pel president del sindicat Stac, Luis Berbel, Álvarez ha alertat del descontentament del sector i no ha descartat que l’aturada es converteixi en una ocupació indefinida de la Gran Via, com ja va passar a l’estiu del 2018.

Així mateix, Álvarez ha advertit que el sector també està preparant una altra vaga durant el Mobile World Congress (MWC), entre el 27 de febrer i el 2 de març: «És l’últim avís», ha asseverat.