El Periódico de l'Eixample

Eixample

Vuit de lleus

Ensurt i indignació per una caiguda durant una actuació castellera a Barcelona

  • Els vuit castellers atesos, cinc adults i tres menors, van ser traslladats als hospitals Sant Pau i Dos de Maig i ja han rebut l’alta

  • Pertanyen a la colla de la Vila de Gràcia, que participava en el 20è aniversari dels Castellers de la Sagrada Família

Ensurt i indignació per una caiguda durant una actuació castellera a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Vuit membres dels Castellers de la Vila de Gràcia es van lesionar lleument aquest diumenge mentre participaven en una exhibició pel 20è aniversari dels Castellers de la Sagrada Família. Cinc adults i tres menors van ser atesos pels serveis sanitaris després de caure un quatre de vuit en plena actuació. Segons el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), els vuit contusionats van ser traslladats als hospitals de Sant Pau i Dos de Maig, els més pròxims al lloc.

La vicepresidenta de la colla, Montse Igualada, va explicar a Betevé que els tres menors van estar dues hores en observació seguint els protocols hospitalaris. A les sis de la tarda, els vuit ferits ja havien rebut l’alta hospitalària i van poder tornar a casa. Malgrat l’accident, la jornada castellera va poder continuar tal com estava prevista.

Indignació en les xarxes

Notícies relacionades

El món dels castellers va sortir en defensa de la seguretat de les actuacions, al veure la notícia de la caiguda en diversos mitjans de comunicació i una agència informativa. Els Castellers de la Vila de Gràcia van publicar un comunicat breu via Twitter en què, a més de confirmar que els vuit atesos són a casa i es troben bé, consideren que l’alarmisme amb què s’ha tractat la notícia no reflecteix la realitat.

La colla, contactada per aquest mitjà de comunicació, no ha volgut fer més declaracions i es remet al comunicat. La coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Cristina Sánchez, dona suport als Castellers de la Vila de Gràcia i també es remet al seu comunicat, però afegeix la reflexió que «a coses normals com una caiguda, que pot passar també en un pati d’escola, se’ls dona més dramatisme en els mitjans en l’àmbit casteller».