Tornada al col·le a Catalunya

Educació recomana ara escalfar les aules abans que arribin els alumnes

El Govern recomana fer «ventilacions totals» de 10 minuts durant els descansos i quan la classe sigui buida

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria d’Educació de la Generalitat ha recomanat escalfar les aules dels centres educatius durant almenys una hora abans de l’arribada dels alumnes, per «buscar l’equilibri entre la ventilació i el confort tèrmic».

Al nou document d’orientacions sobre ventilació, remès aquest dilluns als centres, el departament ha recordat que «la velocitat de renovació de l’aire és molt més elevada que la velocitat de pèrdua de càrrega tèrmica a l’aula», davant els recels de part de la comunitat educativa per l’arribada del fred.

En aquest sentit, la Conselleria ha recomanat fer «ventilacions totals» de 10 minuts durant els descansos i quan l’aula sigui buida i, passat aquell temps, tancar i escalfar l’espai per millorar el confort tèrmic fins que torni l’alumnat.

A més, Educació ha proposat obrir totes les finestres i portes de les aules un mínim de mitja hora al final de la jornada lectiva.

Com a norma general, el departament ha mantingut la seva anterior instrucció: obrir portes i finestres un mínim de 20 centímetres, entre 10 i 15 minuts per cada hora lectiva.

Mòduls prefabricats

Educació ha afegit que els centres construïts a partir de l’any 2007 compleixen el reglament tèrmic i podran mantenir les finestres tancades una vegada el personal tècnic comprovi que la instal·lació funciona.

Notícies relacionades

Tanmateix, en els mòduls prefabricats, que compten amb ventilació mecànica en forma de bomba de fred i calor, és necessari realitzar la ventilació natural, seguint les indicacions.

A les zones comunes, com vestíbuls, passadissos i lavabos, Educació ha recomanat mantenir lleugerament obertes les portes que donin a l’exterior; en el cas dels menjadors, s’ha prescrit ventilació màxima, ja que no s’utilitza mascareta, així com als gimnasos, que s’haurien d’utilitzar només de manera excepcional.