MÉS RECURSOS

Torra afegeix fins a 5.000 docents i 70 milions més per al curs escolar

El president de la Generalitat eleva la xifra promesa pel vicepresident econòmic, Pere Aragonès

undefined53927638 el presidente de la generalitat  quim torra  2i   y el presi200629153815

undefined53927638 el presidente de la generalitat quim torra 2i y el presi200629153815 / David Zorrakino

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha xifrat aquest dilluns els recursos que destinaran al curs escolar 2020-2021 a Catalunya en 450 milions d’euros i entre 6.000 i 10.000 professors més, després que el vicepresident, Pere Aragonès, anunciés un pla de 370 milions i com a mínim 5.000 docents.

«Estem en emergència educativa i el Govern li dedicarà tots els recursos que siguin necessaris, tots, d’entrada 450 milions d’euros i la contractació d’entre 6.000 i 10.000 professors més per al curs que ve, i si s’han de revisar aquestes xifres perquè és necessari, les revisarem», ha afirmat en una visita a les instal·lacions d’Eurecat, a Cerdanyola del Vallès.

Aragonès havia anunciat hores abans, en una compareixença amb els consellers Josep Bargalló i Alba Vergés, una partida complementària de 370 milions d’euros de cara al pròxim curs escolar 2020-2021, en la qual s’inclouran «un mínim» de 5.000 professionals més, entre docents, psicopedagogs i altres perfils.

Durant la visita, acompanyat de l’alcalde de la localitat, Carlos Cordón, i el president d’Eurecat, Xavier Torra, entre d’altres, el president de la Generalitat ha demanat que continuï l’«energia col·lectiva» mobilitzada durant el confinament davant de la crisi sanitària per la Covid-19 perquè és més necessària que mai en la fase de reactivació econòmica.

En la seva intervenció, Torra ha destacat que «el futur de Catalunya passa per la recerca i la innovació», i ha reclamat tot el talent i coneixement que hi ha per construir, en les seves paraules, el futur disruptiu de Catalunya.

Paper de la innovació

El president del Govern ha volgut fer extensible l’agraïment a tots els centres d’innovació pel seu paper «clau» durant l’emergència sanitària i també pel que tindran en la reconstrucció d’una Catalunya diferent i d’oportunitats, ha dit.

Notícies relacionades

Ha destacat el treball d’aquests equipaments, que «des del primer dia es van posar a treballar i a pensar a trobar solucions en els temps foscos per oferir confiança i seguretat» a la ciutadania, tal com ha recordat que van ser els primers dies de l’esclat de la pandèmia.

Torra ha posat l’accent en el talent i el coneixement, perquè el «triangle» d’universitats, empreses i recerca deixi de ser una reivindicació permanent des d’aquests sectors, i ha assenyalat que el futur passa, entre altres coses, per la innovació.