CALENDARI ESCOLAR

La preinscripció escolar telemàtica a Catalunya es col·lapsa el primer dia

El període per inscriure's a infantil, primària i ESO finalitzarà el 22 de maig, i podrà ser presencial a partir del 19

6191625 59

6191625 59

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La preinscripció escolar per a les etapes d’educació infantil, primària i ESO per al curs 2020-21 ha començat aquest dimecres de manera telemàtica i estarà oberta fins al pròxim 22 de maig. El sistema telemàtic havia rebut 12.000 sol·licituds fins a les 14.00 hores, segons dades facilitades per la Generalitat. El sistema ha caigut entre les 10.30 h i les 11.45 h. Fins a les 10.00 h s’havien fet 7.500 sol·licituds i a les 13.00 h el número ascendia a 11.000. Aquestes xifres tripliquen les previsions que tenia la Generalitat.

La preinscripció es podrà fer de manera presencial a partir del 19. Ateses les circumstàncies extraordinàries actuals per la Covid-19, la preinscripció es podrà fer de forma presencial, però només amb cita prèvia, entre els dies 19 i 22 de maig. Com a prevenció davant el coronavirus, el tràmit es podrà fer íntegrament per via telemàtica a través del portal preinscripcio.gencat.cat.

Formulari telemàtic i enviament de documentació per ‘e-mail’

D’aquesta manera, la presentació de la sol·licitud i de la documentació en paper al centre se substitueix per un formulari telemàtic amb l’enviament de la documentació a la bústia electrònica oficial del centre sol·licitat en primera opció. La conselleria ha previst que les famílies que no tinguin mitjans per al tràmit virtual podran entregar les sol·licituds de forma presencial.

Per fer-ho, hauran de sol·licitar cita prèvia al centre escollit en primera opció trucant per telèfon o a través de les webs dels centres educatius o del mateix departament. Cada centre determinarà el seu horari d’atenció al públic i informarà sobre com es farà l’atenció presencial per garantir la seguretat i la salut, segons la conselleria.

Millor una sola persona

Educació ha determinat que els centres educatius informin les famílies que hauran d’acudir el menor nombre possible de persones per fer les gestions i que és millor que hi vagi una sola persona. També es traslladarà a les famílies que hauran de portar la documentació per escanejar-la o fotocopiar-la, la sol·licitud omplerta des de casa i un bolígraf si s’ha d’omplir al centre.

Les persones que vagin a tramitar la preinscripció hauran de portar mascareta i guants i no podran acudir-hi les persones especialment vulnerables, que estiguin en període de confinament o que presentin símptomes. En aquest cas, es pot autoritzar per escrit una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació, ha afegit el departament.

Neteja diària d’espais i mampares

Notícies relacionades

D’altra banda, Educació ha indicat que s’estableix la neteja diària dels espaisventilació periòdica de les instal·lacions, instal·lació de mampares de protecció per als treballadors i, quan això no sigui possible, es garantirà al màxim la protecció individual dels treballadors.

Educació ha establert també l’ús de mascaretes quirúrgiques, pantalles protectores facials i guants per al personal que faci atenció al públic, així com de gel hidroalcohòlic.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions