EMERGÈNCIA SANITÀRIA

Educació no es planteja donar per acabat el curs escolar el març pel coronavirus

El ministeri que dirigeix Isabel Celaá es reuneix demà amb les comunitats per estudiar la data de l'EvAU i altres exàmens

undefined52905766 madrid  24 03 2020   el jefe del ejecutivo  pedro s nchez  p200324145405

undefined52905766 madrid 24 03 2020 el jefe del ejecutivo pedro s nchez p200324145405 / Jose Maria Cuadrado Jimenez

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol / Juan Ruiz Sierra / Olga Pereda

El ministeri d’Educació acaba de deixar clar que, a causa de la crisi del coronavirus, «no es planteja en absolut» la possibilitat de concloure el curs escolar el març en lloc del juny. Demà, el departament que dirigeix Isabel Celaá es reunirà amb les comunitats autònomes per estudiar les conseqüències educatives del tancament escolar per la pandèmia, com l’ajornament de les proves d’accés a la universitat (EvAU), que encara no tenen data exacta– i les avaluacions de la LOMCE, que moltes autonomies aposten per suspendre.

L’enrenou sobre la presumpta conclusió del curs escolar ha sorgit després d’una entrevista radiofònica al conseller d’Educació de Madrid, Enrique Ossorio, on ha explicat que es tractava d’una «possibilitat» que s’estudiaria en la reunió de demà. Més tard, fonts de la Comunitat de Madrid han matisat que «en cap cas» Ossorio havia proposat l’opció de finalitzar al març l’actual curs escolar 2019/20 com a conseqüència del Covid-19. «El govern madrileny únicament ha proposat, de cara a la conferència sectorial d’Educació, convocada per demà pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, ajornar el calendari de la selectivitat i no fer aquest curs les proves de diagnòstic que preveu la LOMCE».

Malgrat l’aclariment, en la roda de premsa de Moncloa després del Consell de Ministres, diversos periodistes han preguntat a la portaveu governamental i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, per les declaracions d’Ossorio. Montero ha deixat clar que, en aquests moments, la prioritat és el «necessari confinament» de la població a casa seva i la salut dels ciutadans. «La comunitat educativa [incloent-hi Educació i Universitats], en el seu dia, haurà de prendre la decisió respecte a aquesta qüestió». 

Notícies relacionades

[Seguiu les últimes notícies sobre el coronavirus en directe.]

Tot i que bona part dels centres educatius està intentant pal·liar el confinament amb continguts de caràcter virtual, el cert és que aquests materials difícilment poden reparar l’assistència a les aules.  Malgrat això, Montero ha agraït l’esforç de tothom per continuar l’aprenentatge de manera ‘online’, gràcies a moltes plataformes escolars.