Declaracions de la ministra d'Educació

El Govern defensa la immersió lingüística de l'escola a Catalunya

Celaá assegura que el nivell de castellà dels alumnes catalans equival a la mitjana d'Espanya

zentauroepp43767283 madrid 15 06 2018   la portavoz del gobierno isabel celaa  e180615133254

zentauroepp43767283 madrid 15 06 2018 la portavoz del gobierno isabel celaa e180615133254 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra d’educació, Isabel Celaá ha manifestat aquest dimecres sobre la immersió lingüística a Catalunya que les dades oficials del ministeri corroboren que "la competència en llengua castellana dels alumnes catalans és equivalent a la mitjana de la resta de l’Estat". Celaá ha deixat clar el "respecte absolut" que el seu gabinet tindrà per les competències autonòmiques.

Notícies relacionades

"Aquestes dades avalen que Catalunya compleix la cooficialitat de les llengües quant a coneixement i expressió dels alumnes", ha assegurat la ministra, que ha defensat que "l’excessiva ideologització d’uns i altres ha de ser abandonada a les portes de l’escola".

A la ministra no li consta que s’hagin pogut produir "abusos" en relació amb la immersió lingüística o a l’adoctrinament en els llibres de text a Catalunya. Celaá ha afirmat que buscarà al ministeri els informes encarregats pel seu antecessor, Íñigo Méndez de Vigo, sobre el presumpte adoctrinament als llibres de text. "Desgraciadament, no estaven a sobre de la taula. No els coneixem, però els buscarem [...] A veure si els trobem i els podem analitzar", ha dit en la Comissió d’Educació del Congrés, en resposta a la portaveu educativa de Ciutadans, Marta Martín, que li havia requerit el resultat dels esmentats informes.