El PP, el PSOE i C's pacten fixar en sis mesos les bases per substituir la LOMCE

Una subcomissió estudiarà la reforma i l'aplicació de la llei quedarà paralitzada

jjubierre36402873 manifestacin contra la lomce y la revlidas161125142336

jjubierre36402873 manifestacin contra la lomce y la revlidas161125142336 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El PP, el PSOE i Ciutadans han acordat presentar una proposta parlamentària conjunta per constituir una subcomissió al Congrés que, en el termini de sis mesos, elabori un informe que servirà de base perquè el Govern redacti un projecte de llei bàsica d'Educació que substituirà la LOMCE.

El text de l'acord, que serà portat al Registre del Congrés previsiblement aquest divendres, s'ha fet arribar als altres grups parlamentaris perquè s'hi adhereixin o no, han informat fonts parlamentàries.

A més, el document diu que "se suspendrà el calendari d'implantació previst en la disposició final cinquena de la llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), en tots aquells aspectes que no hagin entrat en vigor, mentre s'aconsegueix el pacte i entra en vigor la nova llei d'educació".

La nova subcomissió, en el si de la Comissió d'Educació, Cultura i Esport, tindrà com a objectiu l'elaboració d'"un gran Pacte d'Estat Social i Polític per l'Educació", i haurà de fer i presentar el seu informe en sis mesos des de la seva constitució.

L'informe -explica el document- versarà sobre "l'estat i la situació del sistema educatiu espanyol" amb un diagnòstic i propostes i conclusions, que seran recollides per elaborar l'esmentat gran Pacte per l'Educació.

Es busca "arribar als objectius educatius europeus recollits a l'Estratègia Educació i Formació 2020 de la UE".

La Subcomissió estarà integrada pels representants de cadascun dels grups parlamentaris d'acord amb al Reglament del Congrés i podran designar, a més, el mateix nombre de membres suplents. "En els acords que adopti la Subcomissió s'aplicarà el criteri del vot ponderat", especifica el document. Per elaborar l'informe es portaran a terme les compareixences que siguin necessàries.

Notícies relacionades

Al document se citen les de representants de les administracions educatives, la comunitat educativa, experts nacionals i internacionals, organitzacions socials, associacions educatives, sindicats, col·lectius o plataformes educatives, representants de les societats científiques i culturals del país, així com altres que s'estimin "competents en la matèria".

Segons la normativa parlamentària, el Ple del Congrés ha d'acordar la creació de la Subcomissió a proposta de la Comissió d'Educació, que probablement tractarà la qüestió la setmana que ve.