CONFERÈNCIA SECTORIAL D'EDUCACIÓ

El PP accepta ajornar la implantació de les revàlides de Secundària

"No hem estovat la llei, però l'hem relaxat en un dels punts més crítics", celebra la consellera Rigau

El ministre Méndez de Vigo accepta revisar les avaluacions d'ESO i Batxillerat davant la pressió de les autonomies anti-LOMCE

Madrid, octubre del 2012. El ministre Wert saluda la consellera Rigau.

Madrid, octubre del 2012. El ministre Wert saluda la consellera Rigau. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
MARIA JESÚS IBÁÑEZ / MADRID

Fins i tot la col·locació al voltant de la taula de reunions ha sigut diferent aquest dijous. L'ambient de la primera trobada oficial del nou ministre d'EducacióÍñigo Méndez de Vigo, amb els consellers autonòmics ha sigut, en paraules del mateix amfitrió, "positiu i constructiu", diametralment oposat al que dos mesos abans havia mantingut el seu predecessor, José Ignacio Wert, amb els representants territorials en la que va ser la seva última Conferència Sectorial d'Educació.

Però la prova més clara que alguna cosa ha canviat amb la marxa de Wert a París (on ha sigut nomenat ambaixador d'Espanya davant l'OCDE) és que, per primera vegada, les comunitats contràries a la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) han aconseguit paralitzar, encara que sigui parcialment, un dels decrets de la reforma. Ni més ni menus que el que afecta les revàlides, una de les pedres angulars de la normativa impulsada pel PP.

"Potser no hem pogut estovar la LOMCE, però sí l'hem relaxat. I ho hem aconseguit en un dels punts més crítics", ha argumentat la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, al sortir de la reunió.

"TENIM TEMPS"

Les revàlides que queden al damunt de la taula són la que els estudiants haurien de superar a finals de quart de l'ESO i a l'acabar el Batxillerat, dos exàmens d'Estat, que des de Catalunya sempre han sigut vistos com una mesura recentralitzadora en tota regla.

Notícies relacionades

La prova externa prevista per als alumnes de sisè de Primària, que organitzaran les comunitats autònomes, sí que tira endavant i el decret que la desplega serà presentat ben aviat davant el Consell de Ministres, ha anunciat Méndez de Vigo. "Tenim temps, perquè, segons preveu la mateixa llei, aquestes proves no s'implantarien fins al curs 2017-2018, de manera que, mentrestant, dialogarem sense prejudicis amb les comunitats i escoltarem la comunitat docent", ha subratllat el ministre.

"La LOMCE no es pot parar, perquè el seu calendari està inclòs en l'articulat de la mateixa llei orgànica, així que la reforma tira endavant", ha insistit el substitut de Wert.