Els pares veuen "sagnant" la diferència de preus entre els menús escolars

Catalunya és la tercera comunitat amb el menjador infantil més car, darrere dAragó i Navarra

Les empreses que donen el servei ja han perdut un 20% d'usuaris

1
Es llegeix en minuts

La Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (Ceapa) considera "inacceptable" i "sagnant" la disparitat de preus que hi ha entre els menús escolars de diferents comunitats autònomes, que poden arribar a ser de més del 100%. Catalunya, on es paguen 6,20 euros per àpat, és la tercera comunitat més cara, després d'Aragó (amb 6,81 euros) i Navarra (amb 6,50).

L'entitat ha denunciat, a més, que els menús han augmentat de preu aquest curs que comença en almenys set comunitats autònomes (Madrid, Múrcia, Castella-la Manxa, les Balears, Galícia, Extremadura i la Rioja). El president de la Ceapa, Jesús María Sánchez, ha exigit que el menjador escolar sigui gratuït al tractar-se d'un "aspecte educatiu dins de l'horari escolar".

Davant els alts preus d'Aragó, Navarra i Catalunya, comunitats com les Canàries i Astúries cobren als alumnes tres euros de mitjana en el curs 2013-2014, així que la diferència entre unes i altres arriba a ser de gairebé quatre euros.

Menjadors buits

Notícies relacionades

La Ceapa també alerta que alguns menjadors poden estar quedant "buits" al no tenir, d'una banda, prou alumnes que paguen, i alguns becats renuncien a les ajudes del 50% de menjador perquè les famílies no poden fer front a l'altre 50% que han d'assumir.

De fet, la patronal d'empreses que donen el servei de menjador escolar a Catalunya, l'Acellec, ha reconegut que ha registrat un descens del 20% en el nombre d'usuaris, principalment per la caiguda de la capacitat adquisitiva de les famílies.