IRPF 2020

¿Què haig de fer si m’equivoco en la declaració de la renda?

¿Quan és l’últim dia per presentar la declaració de la renda aquest any?

¿Què haig de fer si m’equivoco en la declaració de la renda?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Queden pocs dies perquè finalitzi el termini per presentar la declaració de la renda i, en ocasions, les presses o no assegurar-se que totes les dades que hi apareixen són correctes, pot portar a un error o equivocació quan es realitza la declaració a través d’internet o s’accepta l’esborrany. ¿Què passa en aquests casos i com es pot solucionar un error a l’hora de presentar els comptes amb Hisenda?

Comunicar o no l’equivocació

Si no es comunica l’error, l’Agència Tributària pot enviar al contribuent una proposta de liquidació amb diferents recàrrecs que es poden situar entorn del 5%, en determinats casos. Si procedeix, també es poden imposar sancions.

En cas que el contribuent s’adoni de l’equivocació i el comuniqui a l’Agència Tributària, les conseqüències derivades dependran en última instància de si l’error repercuteix en Hisenda o en el contribuent. Per comunicar-lo, és tan senzill com tenir una connexió a internet i anar a la páginaRenta Web de l’Agència Tributària. Des d’aquí, dins de l’apartat ‘Més tràmits’, s’ha d’accedir a l’opció ‘Modificació d’una declaració ja presentada’.

Notícies relacionades

Quan el perjudici recau en el contribuent, pot passar que la persona hagi incorporat una deducció més baixa a la real o hagi oblidat incloure-hi un donatiu o partida que li permet tenir dret a una devolució superior a la que queda reflectida en la declaració. Per a aquest cas concret, s’ha de sol·licitar una rectificació d’autoliquidació en qualsevol moment posterior a la presentació de la declaració original, fins a un termini màxim de quatre anys.

En cas que el perjudici recaigui sobre Hisenda, s’haurà de sol·licitar una declaració complementària a la presentada en primer terme. Si es presenta una vegada finalitzada la campanya, els recàrrecs i multes es poden incrementar amb el pas dels dies.