Negoci del ‘delivery’

Glovo guanya la batalla judicial contra Just Eat al desestimar un jutge la demanda de l’‘app’ madrilenya

La plataforma acusava l’empresa fundada per Oscar Pierre de competència deslleial per treballar amb ‘riders’ autònoms tot i que la llei ho prohibís i li reclamava 300 milions per això

Glovo guanya la batalla judicial contra Just Eat al desestimar un jutge la demanda de l’‘app’ madrilenya

Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Glovo ha guanyat una de les diverses batalles judicials que l’afecten. La seva competidora Just Eat l’havia denunciat per competència deslleial, a l’operar amb ‘riders’ autònoms malgrat que la llei ho prohibís (i, precisament per això, treballaran ells amb una flota de repartidors amb contracte). Li demanava, per això, gairebé 300 milions d’euros de compensació econòmica. No obstant, amb prou feines un mes després de veure’s les dues plataformes als tribunals, el jutjat mercantil 2 de Barcelona ha desestimat la demanda de l’aplicació madrilenya.

Així ho explica el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCat) en un comunicat en el qual apunta que la sentència considera que els contractes utilitzats per Glovo, des de l’any 2019, garantien l’autonomia dels repartidors respectant, diu, la ‘llei rider’.

«La sentència considera que el servei de repartiment de menjar a domicili mitjançant plataformes digitals és un negoci innovador tecnològicament avançat i que el marc laboral de la seva regulació resulta controvertit i obsolet», diu el comunicat. El magistrat –s’explica– s’escuda en el fet que Just Eat i Glovo presenten models de negoci diferents, perquè el 80% del negoci de la primera és el ‘marketplace’ (és a dir, ser una espècie d’aparador digital perquè d’altres promocionin i venguin els seus productes) i en la segona, passa justament el negoci de l’entrega a domicili.

Notícies relacionades

És a dir, «que la laboralització dels ‘riders’ no és l’única diferència». «Els consumidors que prefereixen Glovo destaquen les funcionalitats de l’aplicació, mentre que els de Just Eat i Uber Eats destaquen el preu i les promocions», suma.

A tot això afegeix com a argument –sempre segons aquest comunicat– que malgrat haver anunciat Glovo a principis d’any que canviava de model laboral i que contractaria els seus repartidors a partir d’aquest mes de juliol, això no ha alterat de cap manera les quotes de mercat. «El juny del 2025, Glovo té una quota de mercat del 53,8%, Just Eat del 14,5% i Uber Eats del 28,5%», revela aquest text.