El BBVA intensifica la campanya a Catalunya en plena opa al Sabadell
El banc assegura en una trobada amb empreses familiars catalanes que "continuarà impulsant el crèdit" a les companyies

En ple procés d’oferta de compra (opa) sobre el Banc Sabadell, el BBVA intensifica la seva ofensiva per captar negoci i suports. El responsable a Espanya del banc (country manager), Peio Belausteguigoitia, va assegurar durant una trobada amb empreses familiars que l’entitat "continuarà impulsant el crèdit a empreses a Catalunya". Durant la reunió va destacar "l’excel·lent moment que està vivint l’empresa familiar catalana, gràcies a la seva aposta per la tecnologia i la innovació", així com la seva capacitat per generar ocupació. Va insistir, al seu torn, en el "fort compromís" que el BBVA té amb el teixit empresarial català i va ressaltar "la importància de comptar amb bancs sòlids que impulsin el seu finançament i creixement".
Belausteguigoitia va explicar als representants de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar, presidida per Jaume Alsina, que en els últims quatre anys el nou finançament a pimes, autònoms i empreses a Catalunya ha augmentat en 65.000 milions. Va assegurar que la seva entitat és en la que "més han confiat les noves pimes catalanes". Aquest segment de negoci és precisament en el que més destaca el Banc Sabadell, el banc que el BBVA vol adquirir i després fusionar, procés que està sent analitzat per la Comissió Nacional de la Competència (CNMC) i que ensopega amb l’oposició de l’arc polític i de l’empresarial català.
Notícies relacionadesBelausteguigoitia va assegurar que la unió prevista amb el Sabadell "té per objectiu consolidar la confiança que dipositen les empreses en el banc, ja que busca complementar les capacitats del BBVA amb les de l’entitat catalana". "Aquesta operació beneficiaria Catalunya, les seves pimes, els seus clients i els accionistes de les dues entitats". L’objectiu, va dir, és "construir junts el millor banc per a tots els clients".
Per contrarestar les crítiques d’una hipotètica fusió, a la qual s’oposen tant la Generalitat com el Govern central, el responsable del BBVA a Espanya va remarcar que "les pimes seguiran disposant d’alternatives per accedir al finançament després de la unió, per la qual cosa el sistema continuarà sent competitiu. I va afegir que "la competitivitat bancària es mesura pel volum de negoci, no per la quota de nombre de clients".
- El Mundo Today | Cada cop més catalans caminen de matinada per carrerons foscos per poder sortir a 'Crims'
- Club d’estil Cristina Tamborero, dissenyadora: "Es porten molt els vestits de núvia dos en un"
- Els multireincidents se’n van a l’Hospitalet per la pressió policial
- Final d’un pontificat Un conclave amb molts 'papables', però sense candidat clar
- FUTBOL Així és l’acord que el Reial Madrid va tancar amb Xabi Alonso fa mesos per lligar la seva arribada
- En la Pasqua de Francesc: pare, germà, amic… i profeta de l’Evangeli
- Al Senat Puente nega que la baixa execució pressupostària a Catalunya es degui a "la falta de voluntat política"
- Judici crucial Els Estats Units demanen la desintegració de Google per acabar amb el monopoli
- MACROECONOMIA L’FMI revisa a l’alça la previsió de creixement d’Espanya el 2025 fins al 2,5% malgrat els aranzels i la incertesa global
- Inauguració Neix Casa Abacus amb la voluntat de ser útil «a la cultura, a la societat, a Barcelona, el país i la llengua»