Diàleg social

Patronal i sindicats reclamen al Govern que compensi la pujada del salari mínim en els contractes públics

Patronal i sindicats reclamen al Govern que compensi la pujada del salari mínim en els contractes públics

A. Pérez Meca - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Ministeri de Treball ha fet aquest dijous la primera reunió amb la patronal i els sindicats per mirar de pactar quant ha d’apujar el salari mínim interprofessional (SMI) el 2024. El conclave s’ha acabat sense acord, després de gairebé tres hores de converses, i si bé les parts no han arribat a concretar xifres, un increment del 4% seria de moment la xifra que més consens podria generar. Si bé patronal i sindicats han fet front comú per reclamar a l’Executiu que compensi l’increment del salari mínim en els contractes públics.

El Ministeri de Treball veu marge per arribar a un acord tripartit amb els agents socials per a una pujada delsalari mínimdel 4% el 2024. Una xifra que permetria que els tres milions d’empleats que perceben aquest terra salarial mantinguin el seu poder adquisitiu. I que Treball mira de vincular amb les quantitats pactades de manera bilateral entre la patronal i els sindicats per actualitzar els convenis col·lectius.

L’acord de negociació col·lectiva (AENC 2023-2025) recomana als negociadors de convenis una pujada general del 3% l’any que ve més un 1% addicional si la inflació interanual supera el 3% el desembre del 2024.

Notícies relacionades

Fonts del Ministeri de Treball han explicat en una trobada amb els mitjans que en qualsevol cas el terra serà el manteniment del poder adquisitiu dels treballadors, cosa que suposaria un augment del 3,8% comptant la mitjana d’inflació dels últims 12 mesos fins al novembre.

Una pujada del 4% apujaria el salari mínim interprofessional (SMI) a 1.123 euros mensuals bruts des dels 1.080 actuals.