El Sabadell ha destinat 1.200 milions a empreses emergents en 10 anys
2
Es llegeix en minuts

Els serveis financers per a empreses emergents BStartup, de Banc Sabadell, han invertit prop de 1.200 milions d’euros en els seus 10 primers anys de vida. En total ha entrat en el capital de 177 empreses emergents, i s’ha convertit en banc per a més de 4.500 noves companyies.

Així ho ha explicat l’entitat bancària aquest dilluns en un comunicat, en el qual ha destacat que els seus serveis financers per a empreses emergents s’emmarquen en una estratègia per especialitzar-se en aquest tipus d’iniciatives que neixen amb poca mida, però que tenen potencialitats per créixer en poc temps.

Des del novembre del 2013, Banc Sabadell compta amb el servei de BStartup, amb una atenció especialitzada per a empreses emergents, una aposta, que, segons el director general de Banc Sabadell, Carlos Ventura, es va fer en un context econòmic incert quan amb prou feines se sortia de la crisi del 2008.

Ventura ha intervingut en l’acte de l’aniversari de BStartup aquest dilluns a Barcelona, que ha comptat amb la presència d’uns 200 representants del sector de les empreses emergents, on ha destacat que, fa una dècada, el grup va veure les emergents com «una manera per reconstruir l’economia».

Revolució

«En els pròxims anys, amb les dades i les capacitats de computació, viurem una dècada de revolució. [...] La nostra intenció i compromís és continuar avançant tan bé com sapiguem, per seguir a l’altura i ser un banc per acompanyar les emergents i tot el seu ecosistema», ha remarcat Ventura, que és també director de Banca Empreses i Xarxa de l’entitat.

Els serveis de BStartup van ser pioners a Espanya a obrir un servei especialitzat per a empreses emergents, segons ha remarcat l’entitat, i actualment compten amb gestors preparats per atendre empreses en 23 oficines a gairebé tot Espanya.

Després de tres anys d’etapa de BStartup, Banc Sabadell també va llançar Sabadell Venture Capital, per invertir en etapes posteriors de les empreses fins a sèrie A, i ha invertit en 88 companyies i gestionat 150 milions d’euros.

Notícies relacionades

Per la seva part, la directora general i directora de Sostenibilitat i Eficiència de Banc Sabadell, Elena Carrera, present en l’acte dels deu anys de BStartup, ha defensat que en els pròxims anys els bancs prestin atenció a la sostenibilitat ambiental de les seves inversions, per fomentar que els seus clients redueixin l’empremta de carboni.

«La transició cap a emissions zero el 2050 obliga a posar la sostenibilitat al cor del negoci. Aquest canvi implica inversió, amb xifres importants, per aconseguir els objectius marcats. Tot l’ecosistema d’empreses emergents compta, i la banca té un paper fonamental», ha dit Carrera.