240 expositors

El Saló Nàutic de Barcelona amarra des d’avui al Port Vell amb la Copa Amèrica de vela com a protagonista

El Saló Nàutic de Barcelona amarra des d’avui al Port Vell amb la Copa Amèrica de vela com a protagonista
2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El Saló Nàutic de Barcelona amarra aquest dimecres al Port Vell amb la Copa Amèrica de vela com a gran protagonista. La 61a edició del certamen ocuparà tres molls amb més de 240 expositors i 160 embarcacions a l’aigua. A només un any de la celebració de la competició esportiva i tecnològica, moltes de les activitats programades a l’espai Àgora del Port de Barcelona tenen a veure amb l’esdeveniment, que ha dissenyat un programa per acostar-se a la ciutadania.

De fet, les bases dels equips (sobretot la d’Ineos Britannia i la d’Alinghi Red Bull Racing) ocupen part de l’espai expositiu que històricament era del Saló Nàutic. A més, les persones que visitin la mostra podran aprofitar per visitar el centre de divulgació America’s Cup Experience, també al moll d’Espanya.

Presentació del Saló Nàutic de Fira de Barcelona a l’America’s Cup Experience. D’esquerra a dreta: Xavier Andrades, Luis Conde, Josep Antoni Llopart i Jordi Carrasco. /

ACN / Lluís Sibils

La Fundació Barcelona Capital Nàutica i el Port Olímpic han programat igualment activitats al Saló Nàutic. La inclusió, la sostenibilitat i l’economia blava, tots denominadors comuns també de la Copa Amèrica de vela, seran part del fil conductor de moltes d’aquestes activitats.

Barco europeu de l’any

L’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN) col·labora en la mostra, en la qual s’exposaran 20 catamarans, 17 candidats a barco europeu de l’any, dues embarcacions completament elèctriques i una altra per sortir a pescar o bussejar que es pot portar en cotxe, així com motos aquàtiques submergibles, han explicat des de Fira de Barcelona.

Una embarcació 100% elèctrica al Saló Nàutic, a l’estand de Seat Mó. /

EP
Notícies relacionades

Fins al diumenge 15 hi haurà també una zona de Fun Beach i ‘food trucks’, que allargaran l’horari fins a les 22.00 hores. El saló estarà obert de 10.00 a 19.00 hores amb preus dels 8 als 15 euros.

5.453 matriculacions

Des de l’organització han assegurat que la cita al port de la capital catalana, líder del sector a Espanya i una de les més importants d’Europa, servirà per impulsar les vendes d’aquesta indústria que, entre el gener i el setembre, ha registrat un total de 5.453 matriculacions, xifra que representa un increment interanual del 4,8%. La venda de naus de menys de sis metres d’eslora, principalment motos d’aigua i embarcacions plegables, amb un 12,5% més de creixement, són les principals causants d’aquest èxit.