Denuncien sentir-se instrumentalitzats

Els inspectors de Treball suspenen la vaga sense que el Govern desencalli la seva reforma

Els inspectors de Treball suspenen la vaga sense que el Govern desencalli la seva reforma

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els inspectors de Treball han decidit suspendre aquest dimarts al migdia la seva vaga indefinida malgrat no haver aconseguit els seus objectius. L’aturada sine die de la ‘policia laboral’ ha durat un dia i les cinc centrals convocants han justificat la seva decisió de no seguir amb la vaga per la politització que els socis de Govern n’han fet.

El conflicte en la Inspecció de Treball neix fruit d’un conflicte entre el Ministeri de Treball –responsable de la Inspecció– i el d’Hisenda i Funció Pública –responsable de l’estructura funcionarial–. Les divergències entre socis de coalició han anat posposant l’execució de la reforma pendent de l’organisme. I a poc a poc la indignació de les centrals ha anat a més, accelerada en els últimes setmanes per l’avanç electoral.

No obstant, la preparació de l’actual vaga indefinida no ha comptat amb la unitat en la qual fins ara s’havia mogut la plataforma unitària de sindicats. Si bé van ser sis les centrals que van preavisar de la vaga, finalment van ser cinc les que la van acabar secundant, amb CCOO despenjada per desavinences internes a l’hora de planificar les protestes.

Notícies relacionades

Els inspectors van iniciar així la primera vaga indefinida en els més de 100 anys d’història de l’organisme estatal amb la data límit del 23 de juliol. La pretensió era obtenir garanties del Govern central que aprovarien la nova estructura organitzativa del cos abans de dissoldre les Corts. I els missatges que han rebut de l’Executiu no han anat en aquesta línia, per la qual cosa han decidit suspendre l’aturada.

«El Govern d’Espanya ha instrumentalitzat la Inspecció de Treball, quan som un servei públic, que des de 1906 estem treballant per vetllar pels drets dels treballadors», diu el comunicat de final de vaga dels sindicats convocants.