Consell de Ministres

El Govern central prorroga sis mesos les ajudes per subvencionar els abonaments del transport públic

En bonifica durant sis mesos més el 30%, i les autonomies i els ajuntaments han d’afegir una rebaixa més del 20%

Permisos laborals, lloguers i gasolines: aquestes són les mesures del setè pla de xoc del Govern central

El Govern central prorroga sis mesos les ajudes per subvencionar els abonaments del transport públic
1
Es llegeix en minuts

Entre les mesures aprovades pel Govern central, via reial decret llei, per fer front a les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna es troba la pròrroga, fins al 31 de desembre, de les ajudes al transport públic, que caducaven el 30 de juny.

En concret es prolonga la reducció del preu d’abonaments i títols multiviatge de transport públic (el descompte de Rodalies de Renfe i mitja distància ja s’havia estès tot l’any).

El Govern central continuarà bonificant amb un 30% el transport públic de la resta d’administracions, comunitats autònomes i entitats locals, sempre que es comprometin a augmentar aquest descompte fins al 50%. L’objectiu, segons la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, és alleujar les finances de les famílies i fomentar el transport sostenible.

L’Estat destina un màxim de 380 milions per cobrir el cost de la reducció dels abonaments i títols multiviatge. La resta d’Administracions, segons el Govern central, «hauran de finançar una rebaixa d’almenys el 20% entre l’1 de juliol i el 31 de desembre» d’aquest any.

L’Executiu assenyala que la regulació recull mesures perquè es puguin tornar o compensar les quantitats corresponents que no s’hagin pogut beneficiar de la reducció en el cas, per exemple, que la seva implantació efectiva es produís més tard de l’1 de juliol.

Notícies relacionades

Aquest paquet d’ajudes dona continuïtat a les subvencions directes aprovades per al primer semestre, que es van traduir en la concessió de més de 325 milions, tret de les Canàries i les Balears, que compten amb un mecanisme particular d’ajudes.

Allà, el transport públic terrestre col·lectiu és gratuït per als viatgers habituals durant aquest any.