El Govern espanyol aprova un setè pla de xoc contra la inflació de 3.800 milions d’euros
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha aprovat el seu setè pla de xoc per pal·liar els efectes de la inflació sobre els consumidors i les empreses. El paquet de mesures validades aquest dimarts pel Consell de Ministres mobilitzen un pressupost de 3.800 milions d’euros i combinen pròrrogues d’ajudes ja existents i noves polítiques, totes vigents fins al 31 de desembre.

Els principals canvis arriben en matèria de vivenda. L’Executiu retira la renovació automàtica amb les mateixes condicions i per sis mesos de tots els contractes de lloguer i això queda limitat a les famílies vulnerables. Sí que manté la suspensió de desnonaments de llars vulnerables.

Per a la butxaca dels consumidors, queda prorrogat fins al 31 de desembre la rebaixa de l’IVA dels aliments bàsics. Així com la congelació del límit al preu de la bombona de butà. També seguirà fins a final d’any la bonificació del combustible per a transportistes, que és de 10 cèntims per litre de carburant durant els tres primers mesos i de 5 cèntims entre l’octubre i el desembre. 

Notícies relacionades

El reial decret incorpora pròrrogues, però també novetats. Un bloc de mesures està focalitzat al sector de l’automòbil. D’una banda, el Govern habilita una deducció del 15% en l’IRPF de qualsevol ciutadà que es compri un vehicle elèctric nou. També queda aprovada una bateria de facilitats per incrementar la instal·lació d’estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics.

I, arran de la nova sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre el sector del taxi i el VTC, en la qual censurava la regulació implementada fins ara que limitava la proliferació dels segons, el Govern ha aprovat una modificació per «introduir limitacions vinculades a criteris mediambientals», segons ha explicat la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, en roda de premsa.