Desnonaments

El Govern espanyol amplia fins a final d’any la prohibició dels desnonaments

El Consell de Ministres ha optat per no prorrogar la mesura que permetia allargar els contractes de lloguer sis mesos, cosa que ja preveu la llei de vivenda

L’Executiu amplia la prohibició de llançaments perquè «les comunitats no han disposat de prou temps per posar en marxa els mecanismes de mediació i recerca d’alternativa habitacional»

El Govern espanyol amplia fins a final d’any la prohibició dels desnonaments
1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha aprovat estendre la prohibició dels desnonaments sis mesos més, fins al 31 de desembre. En la roda de premsa posterior, la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha defensat que aquesta mesura ja està prevista en la llei de vivenda, però les comunitats autònomes no han disposat de prou temps per posar en marxa els mecanismes de mediació i recerca d’alternativa habitacional que s’inclouen en el text.

Notícies relacionades

Per contra, no s’estén la mesura que permetia allargar els contractes de lloguer sis mesos un cop vencien. Des de l’ala socialista del Govern defensen que no és necessari prorrogar-la perquè la llei de vivenda ja preveu extensions d’un any en el lloguer si l’inquilí demostra ser vulnerable; mentrestant, des de Podem, Alejandra Jacinto, portaveu de Vivenda de la formació, ha lamentat la decisió, perquè considera que «causarà estralls en milers de persones que viuen de lloguer».

Per als contractes de lloguer vigents, estan limitades les pujades al 2% durant el 2023 i al 3% durant el 2024. A partir del 2024, serà l’Institut Nacional d’Estadística el que dissenyi un nou índex al qual es referenciaran els arrendaments, ha volgut recordar Calviño.