Fira logística

El SIL preveu 20.000 visitants i deixar 40 milions d’euros a Barcelona en el 25è aniversari

  • Intel·ligència artificial i reciclatge, el ‘boom’ per a una economia circular

  • Barcelona es converteix en la capital mundial de la logística

El SIL preveu 20.000 visitants i deixar 40 milions d’euros a Barcelona en el 25è aniversari

Zowy Voeten

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Saló Internacional de la Logística (SIL) preveu congregar 650 empreses i generar un impacte econòmic a la ciutat de Barcelona d’uns 40 milions d’euros. La «Copa Amèrica de la logística», tal com l’ha definit el delegat especial de la Zona Franca, Pere Navarro, compleix la seva edició número 25 i els seus organitzadors calculen que hi passaran uns 20.000 visitants, uns 6.000 més que l’any passat. Per posar-ho en proporció, el Mobile World Congress va deixar la passada edició uns 350 milions d’euros i 80.000 visitants.

Des del seu primer format, el 1998 a la Llotja de Mar, fins a l’edició d’aquest any, que tindrà lloc al pavelló 8 del recinte Plaça Espanya de Fira de Barcelona, aquest històric certamen barceloní ha vist com el sector de la logística s’ha anat reconvertint any a any. La directora del Consorci, Blanca Sorigué, ha recordat com en la primera fira «hi havia molt producte», amb el recinte atapeït de lleixes i carretons. Ara els models de negoci han canviat i qui s’exhibeix al SIL són les consultores que assessoren les empreses on poden llogar –que no comprar– aquest carretó i com gestionar-lo millor. «Ens hem adaptat completament, per això hem tingut èxit», ha destacat Sorigué.

El SIL celebra cinc congressos en un per oferir oportunitats de negoci i teixir nous contactes per als 20.000 visitants, així com una palestra on les 650 empreses (40% d’origen internacional) exhibeixin les seves novetats. Segons han explicat els organitzadors aquest dijous en un acte al Dfactory, està previst que es presentin 150 innovacions durant els tres dies que dura el congrés. Nous sistemes d’intel·ligència artificial per traçar rutes de distribució més eficients, mecanismes per al mesurament d’emissions de CO2 o aplicacions per llogar vehicles d’última milla són algunes de les primícies esperades.

Notícies relacionades

Congrés que comptarà amb 400 ponents, 124 conferències i la participació del rei Felip VI, que participarà en la tradicional entrega de premis a casos d’èxit dins del sector. També està prevista l’assistència de la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

El Consorci de la Zona Franca ha renovat un any més el compromís de fidelitat del SIL amb Barcleona, on s’ha celebrat el certamen de manera ininterrompuda durant 25 anys seguits. «No totes les fires poden dir el mateix», ha valorat Sorigué. Des de la seva primera edició fins a la present, els organitzadors calculen que el saló ha generat un impacte pròxim als 500 milions d’euros a la capital catalana.