Patrocina:

Elecció

Blanca Sorigué, vicepresidenta de la World Free Zone Organization

  • L’esdeveniment sobre nova economia BNEW encén les pantalles

  • Blanca Sorigué, una executiva imperfecta i sense por dels reptes

Blanca Sorigué, vicepresidenta de la World Free Zone Organization

Activos

1
Es llegeix en minuts

La directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Blanca Sorigué, de la World Free Zone Organization, durant la novena edició del Congrés Mundial de Zones Franques (AICE 2023), celebrat aquesta setmana a Dubai. En aquesta trobada s’ha escollit la nova junta directiva de la World Free Zone Organization, presidida per Mohamed Alzarooni.

Aquest nomenament suposa un gran reconeixement per a Sorigué, que en els últims anys ha impulsat una gran transformació al CZFB amb «una clara aposta per la innovació i la sostenibilitat amb projectes tan punters com el DFactory Barcelona, les incubadores d’alta tecnologia d’impressió 3D i logística 4.0, la Barcelona New Economy Week (BNEW) –l’innovador esdeveniment de referència per a la nova economia– o l’impuls pels ODS, en què destaca en particular l’ODS número 5, per a la igualtat de gènere, amb la creació del primer Consell de la Dona en un àmbit industrial o la Barcelona Woman Acceleration Week», segons l’entitat.

Notícies relacionades

El nomenament de Sorigué suposa un suport rotund a les accions d’igualtat de gènere per part de l’Associació Mundial de Zones Franques, ja que és la primera vegada que es designa una dona en aquest càrrec. A més, fins ara cap representant espanyol havia disposat d’aquesta posició.

Sorigué ha destacat que el seu nomenament «suposa una fita per dues raons clau: d’una banda, el reconeixement que suposa per al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i per a totes les activitats que desenvolupa la nostra entitat com a ‘hub’ de referència de la indústria 4.0 i la nova economia que s’ha convertit en un referent arreu del món, i de l’altra, la visibilitat que implica que una dona estigui en un càrrec decisori en un entorn constituït per sectors dominats històricament per la presència masculina»

Temes:

Empreses