Mercats

La borsa es desinfla després de l’anunci d’eleccions

  • Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol després de la debacle en autonomies i municipis

  • El Govern dona dos anys més a les petites cotitzades per arribar el 40% de dones en els seus consells

La borsa es desinfla després de l’anunci d’eleccions
1
Es llegeix en minuts

La borsa es desinfla després d’haver començat la jornada amb tendència alcista, ja que els mercats celebraven l’acord entre republicans i demòcrates per elevar el sostre de deute dels Estats Units. Però els esdeveniments polítics a Espanya, amb la convocatòria anticipada d’eleccions generals el 23 de juliol, ha acabat desconcertant els mercats, que, a més, no tenen referències externes, ja que és dia festiu a Londres i a Wall Street. La resta de mercats europeus també perden pistonada. Els inversors esperen que en els pròxims dies es publiqui la inflació de maig de l’eurozona i diverses dades sobre la salut del mercat laboral nord-americà.

Notícies relacionades

Els mitjans econòmics internacionals (Bloomberg, ‘Financial Times’, Reuters...) parlen avui de triomf del PP i del fracàs del PSOE i que el que ha passat aplana el camí per a una victòria popular a les generals. El ‘Financial Times’ afirma que a Sánchez l’han desgastat els seus acords amb els separatistes catalans i bascos. També es refereix al desgast que ha suposat una llei de consentiment sexual «matussera», impulsada pel seu soci de coalició, el partit d’extrema esquerra Podem, que va implicar que es reduïssin les penes de presó de més de 1.000 delinqüents sexuals condemnats

Grifols, Acciona energia i Telefónica encapçalen les pujades en aquests primers compassos de la sessió. Al costat negatiu destaquen les retallades de Meliá i els bancs, capgirats després de començar la jornada a la part alta.