Afavorir la mobilitat

El Govern estudia com es pot actuar sobre les infraestructures per connectar més bé Blanes i Lloret de Mar

  • Quatre estudis de Ferrocarrils analitzaran la construcció de noves línies de tramvia

  • Catalunya necessitarà 120.000 perfils d’FP en tres anys per cobrir vacants

El Govern estudia com es pot actuar sobre les infraestructures per connectar més bé Blanes i Lloret de Mar

Archivo / Joan Castro

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El nord de la comarca del Maresme ha estat històricament mal comunicat amb el sud de la Selva. De fet, les connexions viàries entre Blanes, Lloret de Mar i Tordera sempre han sigut dolentes. Rodalies, a més, mor a Blanes. Compten amb una autopista, l’AP-7, a escassos quilòmetres, però els tentacles no arriben a la costa. El projecte d’allargar la C-32, que sí que serveix per articular el Maresme, està aturat. Ara un estudi analitzarà com es pot actuar per millorar les infraestructures a la zona i afavorir la mobilitat.

El Govern ha licitat aquest dimecres, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la redacció de l’estudi per analitzar les diverses alternatives de millora de la mobilitat del corredor entre la Selva Marítima i el Maresme, entre aquests tres municipis. S’hi proposaran millores de diversos mitjans de transport, d’acord amb els reptes territorials i ambientals existents, amb l’objectiu de reduir el volum de trànsit rodat que circula per les carreteres GI-600 i GI-682.

Termini de quatre mesos i mig

Amb un termini de redacció de quatre mesos i mig, l’estudi ha sortit a licitació per un import de 33.000 euros (sense IVA) i, segons un comunicat de la Conselleria de Territori, ha d’incloure la caracterització de la mobilitat del corredor; el resum dels diferents estudis de mobilitat elaborats fins al moment als corredors de la C-32 i la GI-682; la identificació d’alternatives i escenaris; les propostes d’encaix, i l’impacte sobre la demanda.

Notícies relacionades

S’analitzarà el conjunt de les infraestructures de transport en relació amb la xarxa viària, la xarxa ferroviària i les vies pedalables, així com les propostes de millora en els serveis de transport públic, entre les quals hi ha la possibilitat d’implantar un tramvia entre Blanes i Lloret. De fet, FGC ja té en marxa quatre estudis per analitzar la viabilitat de construir quatre noves línies de tramvia a Catalunya, un a la Costa Brava, que no incloïa la Selva Marítima. Els tres restants es plantegen al Pirineu, el Bages i les Terres de l’Ebre.

Estalvi d’emissions

Territori ha explicat que l’estudi proposarà diferents serveis en funció de l’oferta i la demanda, a més de tenir en compte les emissions que s’estalviaran adoptant una solució o una altra, tant durant la construcció, com pel manteniment necessari o els canvis que generi entre la ciutadania que es desplaça per la zona.