Formació de directius
Barcelona reté en el ‘top’ mundial tres escoles de formació d’executius
L’IESE recupera el lideratge mundial en educació de directius mitjançant programes oberts
L’IESE, segona escola per a directius a escala mundial, i l’ESADE, quarta
Les tres escoles de negocis de BCN es mantenen en l’elit europea
Un exercici més, Barcelona reté tres escoles de negocis en el ‘top’ mundial de l’educació per a executius. En l’apartat que més destaquen és en el de programes oberts, amb l’IESE en el primer lloc a escala mundial, des del tercer que va passar a ocupar el 2022, segons el rànquing que publica aquest dilluns el ‘Financial Times’. L’ESADE, per la seva banda, puja també un lloc i se situa en el tercer i l’Eada passa del 25è al 16è. Una altra escola de negocis espanyola, l’IE Business School, amb seu a Madrid, passa del lloc 17è del 2022 al 10è.
En l’apartat de programes a mida de les empreses, les tres institucions amb seu a Barcelona queden més a baix, però també continuen en llocs destacats en aquesta classificació. L’IESE baixa del tercer al quart lloc; l’ESADE, del vuitè al número 12, i l’EADA, en canvi, puja del 55è al 47è.
Si es fa una combinació de les dues categories, l’IESE queda en segona posició a escala mundial en formació de directius; l’ESADE, quarta, i l’EADA és la número 25. D’aquesta manera amb la combinació de les dues especialitats, la líder és l’HEC de París, a la qual segueixen l’IESE, l’INSEAD, l’ESADE i la London Business School of Economics, en els cinc primers llocs d’aquest rànquing.
Des del 2015, els programes de formació de directius de l’IESE ocupen el primer o segon lloc a escala mundial en aquest rànquing. Aquest any, el ‘Financial Times’ ha destacat la satisfacció dels participants en aquesta escola de negocis –que pertany a la Universitat de Navarra–, la rellevància dels seus programes, la seva internacionalitat i la qualitat del professorat i els participants. Les altres dues escoles de negocis també formen part d’aquesta classificació a escala mundial des de fa temps.
Diferentes anàlisis
La nova classificació del ‘Financial Times’ és el resultat de les diferents anàlisis fetes sobre dues categories de programes: els programes oberts (‘open programmes’) i programes a mida (‘custom programmes’). La classificació valora aspectes tan diversos com el claustre de professors, els mètodes acadèmics, la diversitat de participants i les instal·lacions, entre d’altres.
La classificació es basa en les respostes a enquestes de clients de programes a mida i participants de programes oberts, combinades amb dades proporcionades per les mateixes escoles de negocis a través d’una sèrie de criteris diferents.
Després de l’IESE, en programes oberts se situa l’HEC de París, i després venen l’ESADE, la també francesa INSEAD i l’Oxford-Saïd, al Regne Unit. En el segment de programes a mida, la primera és la Duke, dels EUA; seguida per l’INSEAD, l’Hec de París, l’IESE i l’ESMT Berlín, segons la classificació del rotatiu britànic.
Notícies relacionadesEn una primera valoració, Josep Franch, director de l’ESADE Executive Education, afirma que «la consolidació de l’ESADE com la quarta millor escola del món en formació executiva» suposa «valorar l’excel·lència i la qualitat» dels seus programes.
Per la seva banda, Jordi Díaz, degà de l’EADA Business School, destaca que, «quan tots els indicadors assenyalen la formació contínua com a element indispensable per mantenir-se actiu i utilitzable, veure’s reconeguts en l’excel·lència ens ajuda a continuar treballant».
- L’omeprazol, en el punt de mira de Salut per la seva mala utilització
- Aquell masclisme televisiu dels 90
- BCN concentra els pacients amb més de 10 fàrmacs al dia
- El carrer d’Urgell estarà tallat al trànsit un any per les obres de FGC
- El Port Olímpic obrirà concurs per adjudicar quatre restaurants buits
- Successos Cau el "gran banc clandestí" de la màfia xinesa més activa a Catalunya: blanquejaven un milió d'euros setmanal
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- Assetjament i abús de poder #MeToo a la televisió: "L'últim peatge no el vaig passar"
- El pacte del PSOE i Junts sobre immigració s’encalla en els NIE
- El cas Begoña Gómez