Tresoreria General

Desconvocada la vaga a la Seguretat Social després de la promesa de 3.500 reforços

  • Preacord entre Escrivá i els sindicats per desconvocar la vaga a la Seguretat Social

  • El salari real dels funcionaris ha baixat el 15% en l’última dècada

Desconvocada la vaga a la Seguretat Social després de la promesa de 3.500 reforços

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Ministeri de Seguretat Social i els sindicats han firmat aquest dimarts a la tarda un acord per incorporar en els pròxims mesos un total de 3.525 reforços a les oficines públiques. Fonts sindicals assenyalen que l’entesa és total i permet desconvocar les aturades parcials programades per a finals de maig, així com aclareixen l’amenaça de vaga total al setembre. El pacte rubricat per Csif, CCOO i UGT també habilitarà un dia a la setmana de teletreball per al personal de les oficines de la Seguretat Social a partir de l’1 de juliol, que s’elevaran a dos a partir de l’1 de gener del 2024.

Notícies relacionades

L’última proposta del departament dirigit per José Luis Escrivá ha aconseguit desencallar el conflicte a la Seguretat Social. El Govern ha posat sobre la taula més efectius i les centrals han acabat entrant a l’acord, tal com ja va avançar EL PERIÓDICO. Segons detallen fonts sindicals, la plantilla de la Seguretat Social es veurà reforçada amb un total de 2.500 empleats públics al llarg dels pròxims mesos, una vegada s’executi l’oferta pública d’ocupació del 2023. I a això s’hi ha d’afegir el compromís de l’Executiu d’estabilitzar els 1.025 interins que van entrar a les oficines per reforçar-les per a la gestió del nou ingrés mínim vital.

L’origen de les protestes era la falta d’efectius i l’augment de les càrregues de treball que havia de suportar l’envellida plantilla de l’organisme. Segons el Butlletí Estadístic del personal al servei de les administracions públiques, la Seguretat Social ha perdut el 24% dels seus efectius en l’última dècada. El 2012, a l’inici del gruix de les retallades i les polítiques d’austeritat, hi havia a la tresoreria general i els ens vinculats un total de 30.217 treballadors públics. Avui, 10 anys després, en queden 22.979, és a dir, gairebé 8.000 efectius menys i una càrrega de feina més gran.