A set quilòmetres

La C-31 renova l’asfalt entre Sant Adrià de Besòs i Montgat per mitigar el soroll

  • La crisi climàtica posa en risc 24 carreteres i vies de tren a Catalunya

  • La Generalitat vol obligar els ‘e-commerce’ a tenir punts de recollida de paquets

La C-31 renova l’asfalt entre Sant Adrià de Besòs i Montgat per mitigar el soroll

Departament de Territori

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

L’autopista C-31 afronta a partir d’aquest dimarts uns treballs de renovació de l’asfalt en un tram de set quilòmetres que ha de servir per mitigar el soroll d’aquesta via freqüentada. Les obres, que es faran durant la nit, afecten el recorregut entre Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) i Montgat (Maresme).

Segons ha explicat el Departament de Territori, les tasques de millora inclouran un tractament pioner per reduir el soroll i contribuir a la millora de la qualitat de l’aire. Amb un pressupost de 4,3 milions d’euros i un termini d’execució de tres mesos, es tracta del primer pas del Programa de Ferms Sostenibles del Govern, «que aplica criteris d’innovació tècnica i tecnològica i de sostenibilitat a les actuacions de millora del ferm, a més d’afavorir la comoditat en la conducció i la seguretat viària», asseguren.

Capacitat fonoreductora

El ferm que s’estendrà té una porositat que li proporciona capacitat fonoreductora, per mitigar el soroll causat per la fricció dels vehicles quan circulen, i se li aplicarà un tractament fotocatalític, per captar els òxids de nitrogen de l’ambient i millorar, així, la qualitat de l’aire en aquest entorn.

Abans d’aplicar el nou paviment, es portarà a terme una reparació dels punts de la calçada amb més desgast i una regularització de la superfície. D’altra banda, l’obra de millora del paviment es complementarà amb les tasques de senyalització vertical i horitzontal, la restitució de juntes de dilatació a les estructures i la renovació de barreres de seguretat metàl·liques.

Bus VAO sense limitacions

Al llarg de l’execució dels treballs en sentit Barcelona, majoritàriament en horari nocturn, el carril bus VAO existent podrà ser utilitzat per tots els usuaris sense limitacions.

Notícies relacionades

Els treballs al paviment es faran entre les 22.00 hores i les 6.00 hores en sentit Mataró, i en sentit Barcelona, de 22.00 hores a 5.30 hores. Es treballarà totes les matinades excepte la de divendres i la de dissabte. Les tasques ocuparan un o dos carrils de circulació, en funció de les necessitats de l’obra. La resta de treballs s’executaran en horari diürn, de dilluns a dijous entre les 10.00 hores i les 17.00 hores, i els divendres, fins a les 14.00 hores.

Les queixes per les molèsties d’aquesta autopista freqüentada són habituals entre les persones que viuen als voltants. De fet, entitats veïnals de Badalona reclamen que se soterri per evitar-les.