Xarxa viària de la Generalitat

La carretera C-35 a Sant Celoni rebrà una injecció de 22 milions per fer-la més segura

Territori ha implantat el sistema de 2+1 a l’eix per evitar els xocs frontals

La carretera C-35 a Sant Celoni rebrà una injecció de 22 milions per fer-la més segura

Departament de Territori

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El Govern destinarà 22 milions d’euros a l’eix viari de la C-35, a Sant Celoni (Vallès Oriental, Barcelona), per millorar la seguretat viària de la zona. El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha visitat aquest dimarts la zona després de la posada en funcionament del nou tram del 2+1 entre aquest municipi i Vilalba Saserra. Aquest sistema de carrils, implantat per la Generalitat fa uns anys per evitar els xocs frontals, consisteix en vies d’una calçada amb un separador físic entre els dos sentits de la circulació i tres carrils de circulació, un per cada sentit i el central, que es va alternant al llarg del recorregut.

Fernàndez ha anunciat que aquesta setmana es licitaran les obres per seguir amb aquest sistema entre Sant Celoni i Riells i Viabrea (Selva), en un tram de 4,5 quilòmetres, i construir una via segregada per a vianants i ciclistes. Els treballs començaran a l’estiu i també inclouen altres actuacions, com la renovació del ferm. Només en aquesta obra es destinaran 9,2 milions d’euros que es finançaran parcialment amb fons europeus REACT.

Nova rotonda a Riells

A més, recentment ha entrat en funcionament una nova rotonda a l’encreuament de la C-35 i la GI-552 a Riells. També s’han licitat les obres de millora dels accessos a la C-35 a Sant Celoni i diversos projectes per ampliar la xarxa d’itineraris pedalables, ha explicat el responsable del Departament de Territori.

En l’àmbit del Baix Montseny, han explicat des d’aquest departament que s’estan portant a terme diverses mesures «per promoure la mobilitat activa i descarbonitzada». Està en redacció el projecte constructiu de la via per a ciclistes i vianants entre Vilalba i Sant Celoni, paral·lela a la BV-5301 i a la C-35, que tindrà 7 quilòmetres de longitud. El pressupost previst és de 2,8 milions.

Connexió amb l’estació

Notícies relacionades

Paral·lelament, el departament ha impulsat la redacció del projecte de la via ciclista entre l’estació de tren de Santa Maria de Palautordera i la rotonda de la C-35 amb la BV-5301, d’un quilòmetre de longitud. Aquesta actuació connectarà la via ciclista que uneix el nucli de Santa Maria de Palautordera i l’estació amb la C-35 i millorarà les condicions de seguretat viària d’accés a l’estació. El seu cost serà d’1,1 milions d’euros.

Territori ha obert recentment, per un import de 2,3 milions, la licitació de les obres per reordenar els accessos als polígons industrials de Sant Celoni situats al costat de la C-35 (les Borrelles i el Molí de les Planes). Les obres, que facilitaran els girs a l’esquerra i els accessos directes, començaran a la primavera en un tram de dos quilòmetres i duraran 12 mesos.