Operació corporativa

Així afecta els accionistes el trasllat de la seu de Ferrovial

L’operació es completarà en la segona meitat del 2023, després de la llum verda de la Junta General d’Accionistes al canvi dels quarters generals de Madrid a Amsterdam

Així afecta els accionistes el trasllat de la seu de Ferrovial
3
Es llegeix en minuts

Una vegada que els accionistes de Ferrovial han donat llum verda al trasllat de la seu de la companyia de Madrid a Amsterdam en la Junta d’Accionistes, es posa en marxa un calendari per completar l’operació. Després de la decisió, els creditors i accionistes compten amb un mes per exercir els seus respectius drets en relació amb la fusió. El termini perquè els creditors exercitin el seu dret d’oposició i els accionistes el seu dret de separació començarà amb la publicació de l’acord de fusió adoptat en el conclave al ‘Butlletí Oficial del Registre Mercantil’ i en un diari de gran circulació a la província de Madrid (que s’espera que passi entre un i cinc dies després de la celebració de la Junta General de Ferrovial) i acabarà transcorregut un mes des d’aquesta data. La fusió es farà efectiva en la segona meitat del 2023. Així mateix, es preveu que l’admissió a negociació de les Accions de FISE a Euronext Amsterdam i a les borses de valors espanyoles tingui lloc poc després de la fusió definitiva.

Els accionistes minoritaris que hagin votat en contra de l’operació corporativa poden reclamar els seus diners i sol·licitar el reembors dels títols. Això és el que podria posar en perill l’operació. Tal com va establir l’acord del consell d’administració, si els reemborsos que se sol·licitin superen l’import dels 500 milions d’euros (a raó de 26 euros per títol), l’operació seria avortada. Cal tenir en compte que les accions de la companyia valen ara 27 euros, però el preu que es pagaria als que les vulguin vendre ara seria el de fa un mes. El preu de reembors per als accionistes que exerceixin el dret de separació serà de 26,0075 euros per acció, cosa que es correspon amb el preu mitjà de cotització dels títols de Ferrovial durant el període de tres mesos que va acabar el 27 de febrer del 2023, això és, el dia anterior a aquell en què la fusió va ser anunciada al mercat. 

Per als accionistes que hagin exercit el seu dret a la separació els seus títols quedaran immobilitzats i no podran ser venuts abans que es completi el procediment associat al dret de separació. En el cas dels accionistes de Ferrovial que no siguin residents fiscals a Espanya i que no operin a través d’un establiment permanent a Espanya, no estaran subjectes a tributació a Espanya en relació amb els dividends i els guanys patrimonials dels títols de la societat resultant de la fusió. Les rendes o guanys patrimonials derivats de la possessió d’aquestes accions poden estar subjectes a tributació als Països Baixos.

Absorció de la matriu espanyola

Però si hi ha prou diners per compensar els accionistes que votin en contra de la fusió, l’operació es posarà en marxa. El grup assentat a Amsterdam adquirirà tots els actius, passius i altres relacions jurídiques de Ferrovial i assignarà als accionistes de l’empresa els títols de FISE a canvi de les accions de Ferrovial en proporció d’un a un.

FISE adquirirà tots els actius, passius i qualssevol d’altres relacions jurídiques de Ferrovial i assignarà als accionistes de Ferrovial títols de FISE a canvi dels títols de Ferrovial en proporció d’un a un. Llavors Ferrovial s’extingirà mitjançant la seva dissolució sense liquidació.

Notícies relacionades

FISE sol·licitarà l’admissió a negociació de les seves accions a Euronext Amsterdam i en les borses de valors espanyoles, cosa que tindria lloc en el moment d’efectivitat de la fusió (que es produeix a les 00.00 hores de l’endemà a la data en la qual s’atorgui l’escriptura de fusió als Països Baixos) o poc després, després de la qual cosa es demanarà també l’admissió a una de les borses de valors dels Estats Units. Les accions de Ferrovial quedaran excloses de negociació llavors en els mercats espanyols.

A efectes tributaris la fusió serà efectiva també en el moment d’efectivitat de la fusió. El consell d’administració de FISE estarà compost pels mateixos membres que formin part del consell de Ferrovial.