Esdeveniment mundial

La regata preliminar de la Copa Amèrica de vela atraurà a Vilanova i la Geltrú 20.000 persones diàries

La primera competició entre els sis equips es veurà a la capital del Garraf entre el 14 i el 17 de setembre d’aquest any

Les característiques del port permetran que els espectadors vegin les carreres des de molt a prop en un esdeveniment que és gratuït

La regata preliminar de la Copa Amèrica de vela atraurà a Vilanova i la Geltrú 20.000 persones diàries

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Si alguna cosa caracteritza qualsevol anunci que tingui a veure amb la Copa Amèrica de vela que se celebrarà a Barcelona l’estiu que ve és la il·lusió i les ganes. Aquest divendres s’ha confirmat que Vilanova i la Geltrú (Garraf, Barcelona) serà la seu de la regata preliminar que es farà entre el 14 i el 17 de setembre d’aquest any i que enfrontarà per primera vegada els sis equips, tal com ha avançat EL PERIÓDICO.

Organitzadors i administracions de tot rang han elegit la seu del Museu Marítim de la capital catalana per a, somrients, aclarir la incògnita sobre la localitat catalana escollida, que serà Vilanova perquè, tal com ha assegurat la vicepresidenta de l’organització de l’esdeveniment, Aurora Catà, era el port amb les millors característiques tècniques, la disponibilitat de calendari i l’orografia precisa per acollir els monobucs A40 de neozelandesos (defensors del títol), suïssos, britànics, americans, italians i francesos.

Més enllà de la capital catalana

Segons els càlculs del secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball, Albert Castellanos, màxim representant de la Generalitat en l’acte, en les quatre jornades que se celebri la regata preliminar a la capital del Garraf s’atrauran 20.000 persones diàries.

«Avui és un dia molt feliç perquè l’elecció de Vilanova contribueix al triple objectiu de la Copa Amèrica amb Catalunya que té a veure amb la necessitat que la competició afavoreixi altres punts del territori més enllà de Barcelona, la millora del model turístic per un que sigui més sostenible i també per ajudar el teixit productiu en temes de sostenibilitat, amb la incorporació de l’hidrogen verd a les embarcacions», ha descrit Castellanos.

Un aparador per al turisme

L’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, ha assegurat que l’elecció és un «honor» per a una ciutat amb tanta tradició marinera i ha destacat que se’ls veurà «per pantalles de televisió de tot el món», cosa que serà un aparador immillorable per fomentar el turisme, ajudar el món de la navegació i acostar l’esport a la ciutadania.

«És un gran repte, però estic convençuda que la ciutat complirà les expectatives. Teixirem complicitats i sinergies amb altres aliats imprescindibles, tant de Vilanova com de la resta de la comarca», ha assegurat mentre mirava de manera còmplice l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que també era a la primera fila de la presentació.

Un esdeveniment pròxim i gratuït

A més de Catà, també s’ha pogut veure un vídeo del director executiu de la Copa Amèrica, Grant Dalton, que ha remarcat les bondats de Vilanova perquè les regates se celebraran pocs metres de l’entrada del port, amb una gran extensió de 20.000 metres quadrats que permetrà que els espectadors visquin la competició des de molt a prop.

A més, igual que passarà a Barcelona, no es pagarà entrada, serà gratis, i unes gran pantalles amb simulació permetran entendre el que passa a l’aigua també per als més neòfits.

Valorar la capitalitat de Barcelona

Notícies relacionades

La Fundació Barcelona Capital Nàutica, que aglutina les institucions públiques i privades vinculades a la celebració de la 37a edició de la Copa Amèrica, ha encarregat un estudi econòmic a la Universitat Pompeu Fabra per conèixer l’impacte que pot tenir a Barcelona i Catalunya la cita del 2024 i també els actes preliminars, com l’anunciat aquest divendres per a Vilanova, ha revelat el president del comitè executiu, Daniel Puig.

El president del Consorci de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha qualificat l’esdeveniment nàutic de «fantàstic» i ha opinat que permet «valorar la capitalitat de Barcelona perquè des d’aquí s’ha captat, però es porta al territori: és una gran oportunitat que no es podia deixar perdre».