Crisi de la banca

Credit Suisse demana 50.000 milions d’euros al Banc Central de Suïssa per guanyar liquiditat

El banc, que ahir va patir una caiguda de les seves accions superior al 20%, també ha anunciat el llançament d’una oferta per recomprar certs títols de deute sènior

Credit Suisse demana 50.000 milions d’euros al Banc Central de Suïssa per guanyar liquiditat
1
Es llegeix en minuts

Credit Suisse ha anunciat aquest dijous que demanarà al Banc Nacional Suís (BNS) fins a 50.000 milions de francs (uns 50.750 milions d’euros) per enfortir la seva liquiditat de manera preventiva, segons ha informat l’entitat suïssa, que ha destacat que aquesta liquiditat addicional «donaria suport als negocis i als seus clients principals».

El banc, que ahir va patir una caiguda de les seves accions superior al 20%, també ha anunciat el llançament d’una oferta de Credit Suisse International per recomprar certs títols de deute sènior per fins a aproximadament 3.000 milions de francs (3.045 milions d’euros).

L’anunci d’aquestes mesures arriba després que el Banc Nacional Suís i l’Autoritat Supervisora Suïssa dels Mercats Financers (coneguda per les sigles FINMA), banc central i regulador financer del país helvètic, respectivament, afirmessin ahir que proveiran de liquiditat Credit Suisse «en cas de ser necessari».

«En cas de ser necessari, el BNS donarà liquiditat a Credit Suisse», van assegurar aquest dimecres els dos organismes. «Els estrictes requisits de capital i liquiditat exigibles a les entitats financeres suïsses asseguren la seva estabilitat. Credit Suisse compleix els requeriments de capital i liquiditat imposats als bancs d’importància sistèmica», van afegir.

Notícies relacionades

Tots dos organismes van defensar que la inestabilitat financera fruit del col·lapse del Silicon Valley Bank (SVB), el Signature Bank o Silvergate no suposa «un risc de contagi directe per a les entitats suïsses».

La FINMA va certificar a més que està en «contacte estret» amb Credit Suisse i va reiterar que aquesta compleix la regulació aplicable a la gran banca.