Al Parlament

Conseller Juli Fernàndez: «Penso el de sempre del quart cinturó però complirem l’acord»

El titular de Territori respon a Junts que el pacte entre el Govern i el PSC «diu el que diu»

Conseller Juli Fernàndez: «Penso el de sempre del quart cinturó però complirem l’acord»

Anna Mas

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Dos dies després de comparèixer en la comissió de Territori per presentar els pressupostos del seu Departament i esquivar els controvertits temes pactats amb el PSC com l’ampliació de l’aeroport del Prat, Juli Fernàndez sí que ha hagut de respondre aquest dimecres al Parlament de Catalunya. «El que jo soc i el que penso és el de sempre. El model de mobilitat del Vallès ha de ser el que respongui a les necessitats de la gent», ha contestat el conseller a una pregunta del diputat de Junts Joan Canadell sobre el projecte del quart cinturó.

En l’acord amb els socialistes consta que, abans d’acabar el primer trimestre d’aquest any, es firmarà un conveni entre el Govern i l’Estat per executar el tram entre Sabadell i Terrassa de la B-40, un tram d’autovia a què tant Fernàndez com el seu partit s’oposen. No obstant, el responsable de les infraestructures catalanes ha assegurat que «el Govern complirà el que tenim firmat, que diu el que diu, però això no és el quart cinturó», ha puntualitzat.

Junts li demana que dimiteixi

Fernàndez ha explicat que l’Executiu català «en ple» ha donat prioritat a «tenir pressupostos» i ha criticat a Junts que hagi «dimitit» d’ajudar la gent. D’aquesta manera responia al diputat Canadell que li ha demanat que «el deixi estar» per un «exercici de dignitat».

El conseller, exalcalde de Sabadell, s’ha mostrat contrari durant anys a prolongar la B-40 de Terrassa fins a Sabadell i considera que la millora de la xarxa viària de la zona i del transport públic pot fer aquesta funció. De fet, en l’últim congrés a Lleida, la ponència política d’ERC va aprovar la seva oposició a la Ronda Vallès i el candidat a l’alcaldia de la cocapitalitat del Vallès, Gabriel Fernández, ja ha advertit que no transigirà, ha recordat Canadell.

Millorar la governança

Junts, i després el PP, han insistit en la sessió parlamentària en un altre dels punts del pacte pressupostari sobre les infraestructures: l’ampliació de l’aeroport del Prat. En una altra pregunta, el diputat Ramon Tremosa li ha plantejat a quin acord exactament s’havia arribat. Juli Fernàndez, igual que amb el quart cinturó, s’ha remès al text de l’acord amb els socialistes i ha dit que es crearà «una comissió amb tècnics i polítics» per «millorar la governança».

«Creem una proposta liderada per Catalunya, que sigui respectuosa amb l’entorn, i la formularem en un termini d’un any. Necessitem més governança, que generi prosperitat, perquè el pròxim estiu a l’aeroport hi haurà situacions complicades i Aena haurà de prendre decisions», ha avançat el conseller.

«Ni un euro» en els pressupostos

Notícies relacionades

La diputada del PP Lorena Roldán també s’ha abonat a les contradiccions internes a ERC sobre l’aeroport, però ho ha fet per assegurar que no hi ha «ni un euro» en els pressupostos catalans per a l’aeroport o la B-40, una cosa que no podria ser perquè són competència de l’Estat, li ha etzibat Fernàndez.

El titular de Territori li ha dit tant a ella com a Tremosa que els seus partits han governat durant anys tant a la Generalitat com al Govern i que no han resolt els problemes d’inversió ni al Prat ni al quart cinturó.