Pacte ERC-PSC

Albiach assegura que «no hi haurà ampliació de l’aeroport» de Barcelona

La líder d’En Comú Podem afirma que en els pressupostos del Govern «no hi haurà ni un sol euro» per al projecte

Albiach assegura que «no hi haurà ampliació de l’aeroport» de Barcelona

Agencias

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La líder d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha assegurat aquest dissabte que «no hi haurà ampliació de l’aeroport de Barcelona», ja que en els pressupostos de la Generalitat acordats entre el Govern i el PSC «no hi haurà ni un sol euro» destinat a aquesta qüestió.

La presidenta dels comuns a la Cambra catalana ha atès els mitjans en la seva visita a la Fira de la Candelera de Molins de Rei (Barcelona), amb l’alcaldable dels comuns en aquesta localitat i també diputat Lucas Ferro.

Pocs dies després del pacte de pressupostos entre el Govern de Pere Aragonès i el PSC que, unit al ja firmat amb els comuns, permetrà a l’Executiu català tirar endavant els comptes del 2023, Albiach ha sigut crítica amb els projectes exigits pels socialistes, com el Hard Rock, la modernització de l’aeroport de Barcelona i la B-40.

Concretament sobre l’aeroport, després que el Govern i PSC hagin pactat la seva «modernització» per guanyar més capacitat, Albiach ha enviat «un missatge de tranquil·litat a tota la ciutadania preocupada per aquest acord extrapressupostari, perquè no hi haurà ni un sol euro destinat a l’ampliació de l’aeroport».

«Declaració d’intencions»

Notícies relacionades

«Primer missatge: no hi haurà ampliació de l’aeroport», ha afirmat la dirigent dels comuns, que ha afegit que el document annex «extrapressupostari» que inclou aquests tres projectes només serveix per «constatar el model del PSC, de Foment i d’AENA», ja que «l’únic que fan és acordar crear una comissió tècnica per debatre sobre el model de l’aeroport». «És una declaració d’intencions que a més no anirà enlloc», ha recalcat.

Albiach ha qualificat aquest projecte aeroportuari d’«obsolet», contrari a la legislació europea contra el canvi climàtic i «perillós» per a la biodiversitat del seu entorn i la ciutadania de la zona. «És un model absolutament insostenible que va en contra de la legislació contra l’emergència climàtica»