Turisme

Meliá gestionarà l’hotel Juan Carlos I de Barcelona

L’establiment s’afegirà a la seva marca de luxe Gran Meliá i serà reanomenat com a ‘Miranda de Pedralbes’

Meliá gestionarà l’hotel Juan Carlos I de Barcelona

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Meliá gestionarà el mític hotel Juan Carlos I de Barcelona, segons ha anunciat la cadena després d’un acord amb el seu principal inversor Tyrus Capital. L’establiment s’afegirà a la seva marca de luxe Gran Meliá i serà reanomenat com a ‘Miranda de Pedralbes’ com a tribut a l’àrea residencial on s’emplaça.

L’hotel, que es va inaugurar el 1992 per a les Olimpíades de Barcelona, ha estat amb les operacions en suspens des de l’any 2020, quan va tancar per la pandèmia. Ubicat a la zona de Pedralbes, junt amb l’exclusiu Club de Polo i amb unes vistes excepcionals de la ciutat, Meliá preveu crear un «exclusiu resort-destí del més alt nivell que traslladi al client una autèntica experiència d’oci i estil de vida sense sortir de la ciutat».

L’hotel reobrirà «en els pròxims mesos», després d’acabar les tasques de renovació que preveu fer-hi l’empresa per «elevar l’establiment i l’experiència del client als estàndards reconeguts de la marca de luxe del grup», a més d’incorporar nous espais d’oci i gastronomia com un ‘roof top’ amb vista a la ciutat, que pretén convertir-se en un punt de trobada imprescindible de Barcelona. 

També comptarà amb un concepte de «pool club» en versió urbana i a tan sols 20 minuts de distància de la platja i del Beach club de l’hotel Me Sitges. A més, s’hi preveu la implantació d’un restaurant gastronòmic d’autor del màxim prestigi internacional i un spa amb «una firma reconeguda internacionalment». A més de la infraestructura hotelera, el complex inclou el Palau de Congressos de Catalunya, reconegut amb el Premi Nacional d’Arquitectura el 2001.

Notícies relacionades

El complex és al costat d’una de les artèries vertebradores de Barcelona, l’avinguda Diagonal, i de la ronda de circumval·lació que el connecta en menys de 15 minuts amb el port i l’aeroport i els principals atractius de la ciutat. D’aquesta manera, Meliá aspira a fer del ‘Miranda de Pedralbes’ el millor «resort urbà» de Barcelona i «un dels millors hotels de vacances del sud d’Europa».

«Estem molt satisfets amb l’acord a què hem arribat amb la propietat de l’hotel i amb Tyrus Capital, amb el qual mantenim des de fa anys una estreta relació i forts vincles. Volem agrair també a l’Ajuntament de Barcelona la voluntat demostrada per recuperar un actiu turístic clau per a la ciutat, que amb la gestió experta del nostre grup i amb el prestigi d’una marca com Gran Meliá, podrà continuar contribuint a la creació de valor i rendibilitat social i econòmica en el destí», ha indicat en un comunicat el conseller delegat de Meliá, Gabriel Escarrer.