Campanya d’ofertes

Rebaixes 2023: el primer dia deixa un 8% més de vendes que a la campanya del 2022

  • Els empleats de Vueling, Ryanair i Air Nostrum acaben les aturades convocades sense aconseguir entendre’s amb les empreses

Rebaixes 2023: el primer dia deixa un 8% més de vendes que a la campanya del 2022

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els comerciants catalans han valorat com a «molt bo» el primer dia de rebaixes d’hivern, iniciada la campanya aquest dissabte passat, amb entre un 8% i un 9% més de vendes que en l’arrencada de la campanya del 2022. El sector confia a prolongar aquesta bona ratxa aquest diumenge, si el temps acompanya. El secretari general de Catalunya Comerç, Emiliano Maroto, ha explicat aquest diumenge a EFE que les vendes d’ahir van ser «molt bones, especialment en els eixos turístics de la ciutat de Barcelona, però també en altres ciutats catalanes».

Catalunya Comerç, que agrupa 25 associacions de comerciants de les quatre províncies catalanes, ja va valorar com a positiva la campanya de vendes de Nadal: «Millor del que ens pensàvem, per les prediccions pessimistes de les escoles de negocis i després de com de malament que va anar el Black Friday».

Notícies relacionades

En la línia de la campanya de Nadal, el primer dia de la tradicional campanya de rebaixes a Catalunya va ser «molt bo» i «esperem que avui, diumenge, es repeteixi, si el temps acompanya i la gent s’anima a sortir de casa, com va fer ahir», ha considerat Maroto. Els descomptes per rebaixes se situen, de mitjana, entre un 30% i un 40%, excepte alguns comerços que per situacions puntuals de necessitat de buidar l’estoc de productes ofereixin fins al 60%, ha precisat.

Les altes temperatures de la tardor passada han frenat les vendes de roba d’abric, cosa que pot animar alguns compradors, ara que sembla que comença a fer una mica més de fred. No obstant, Maroto ha precisat que tot i que l’arrencada oficial de les rebaixes d’hivern ha sigut molt bona aquest optimisme sol durar uns 10 dies i després el ritme de vendes i facturació baixa. «Aquest any creiem que les vendes pujaran la primera setmana i pensem que no duraran ni els 10 dies habituals, ja ho veurem», ha apuntat.

Temes:

Vagues Aeroports