Treball

Nova ‘llei Beckham’ d’Hisenda: així es captarà el talent d’alt nivell

A les rendes per treball de fins a 600.000 euros se’ls aplicarà ara a Espanya un tipus impositiu fix del 24%

Nova ‘llei Beckham’ d’Hisenda: així es captarà el talent d’alt nivell

Unsplash

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Espanya vol atraure treballadors internacionals d’alt nivell amb un tractament fiscal favorable que s’inclourà en la llei de Startup (Llei de Foment de l’Ecosistema de les Empreses Emergents) que està actualment en tramitació en el Senat i que entrarà en vigor el 2023, una ‘llei Beckham per a emprenedors i nòmades digitals que teletreballin i de la qual també podran beneficiar-se directius i treballadors espanyols instal·lats fora del país entre els anys 2008 i 2015.

La nova llei contindrà beneficis fiscals per a aquests treballadors i els atorgarà un permís de residència per un any, a més d’agilitar els tràmits per a la creació de nous negocis a Espanya.

En podran ser beneficiaris persones físiques que adquireixin la seva residència fiscal a Espanya que no hagin residit al país durant els cinc períodes impositius anteriors al del seu desplaçament a Espanya i que, optant per viure al territori nacional, podran tributar per l’impost sobre la renda de no residents (IRNR) en el període impositiu en què canviïn de residència i durant el lustre següent.

Notícies relacionades

Als qui tributin per fins a 600.000 euros se’ls aplicarà ara un tipus impositiu fix del 24%, mentre que al passar d’aquesta xifra se’ls aplicarà un 47%. Fins ara el que s’aplica a les rendes del treball és un tipus impositiu progressiu que pot arribar fins a gairebé el 50% d’allò guanyat.

Les rendes de l’estalvi d’aquests nòmades digitals internacionals tributaran de manera diferent.