Acomiadaments

Meta, l’empresa matriu de Facebook, podria portar a terme un acomiadament massiu aquesta setmana

El gegant tecnològic, que també posseeix WhatsApp i Instagram, té actualment 87.000 empleats

Meta, l’empresa matriu de Facebook, podria portar a terme un acomiadament massiu aquesta setmana
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Meta, la companyia propietària de Facebook, WhatsApp i Instagram, està portant a terme un pla d’acomiadaments massius que notificarà aquest dimecres a milers dels seus treballadors, segons ha pogut saber ‘The Wall Street Journal’.

L’acomiadament massiu al gegant tecnològic, que té més de 87.000 empleats, podria ser la retallada més gran de llocs de treball al sector després del creixement de la indústria durant i després de la pandèmia de la covid-19.

Aquesta decisió té lloc poc després que els alts càrrecs de Meta demanessin als empleats que cancel·lessin els viatges no essencials a partir d’aquesta mateixa setmana, al·legant els temors que l’augment de la inflació pugui portar l’economia a la recessió, segons aquest diari.

El director executiu de la companyia, Mark Zuckerberg, va assenyalar recentment que l’empresa se centraria a invertir en «una petita quantitat d’àrees de creixement d’alta prioritat».

Aquests acomiadaments se sumen als de Twitter després de la seva adquisició pel magnat sud-africà Elon Musk, que va ordenar cessar el 50% de la plantilla i va fer destituir així milers de persones a les seves diferents delegacions d’arreu del món.

Notícies relacionades

El multimilionari ha decidit eliminar la meitat de la plantilla de Twitter assegurant que «no hi ha cap altra opció quan l’empresa està perdent més de quatre milions de dòlars [xifra similar en euros] al dia».

D’aquesta manera, ha complert així els seus plans de retallar els costos de la plataforma de mitjans socials que va adquirir per 44.000 milions de dòlars.