Milionaris

Nutella val més que Facebook

Giovanni Ferrero, president executiu del grup, supera Mark Zuckerberg en la llista de Bloomberg dels més rics

El magnat italià també avança els germans Wertheimer, els empresaris que controlen Chanel

undefined48457624 files a file photo taken on january 30  2018  in saint grego190604152841

undefined48457624 files a file photo taken on january 30 2018 in saint grego190604152841 / DAMIEN MEYER

2
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Itàlia és des de sempre una potència en la producció de resultats inesperats. L’últim incumbeix Giovanni Ferrero (Farigliano, 58 anys), hereu i president executiu del conglomerat que és propietari de Nutella. Resulta que Ferrero ja no només és el multimilionari més ric d’Itàlia, ara també ha superat Mark Zuckerberg, el cap i fundador de Meta, propietària de Facebook. Així almenys ho ha establert el Bloomberg Billionaires Index, un dels índexs més acreditats sobre la qüestió i que reuneix les 500 persones més acabalades del planeta.

El sorpasso de Ferrero, queha causat estupor també al país transalpí, ha ocorregut en aquests dies, després que la setmana passada es divulguessin els decebedors resultats del colós tecnològic de Zuckerberg, els ingressos nets del qual van caure un 52% en el tercer trimestre del 2022. Meta és el grup que inclou Facebook, Instagram i WhatsApp i les seves pèrdues també van provocar una immediata caiguda de les accions de Zuckerberg a la borsa.

Per contra, el negoci de Ferrero, el quarter general del qual es troba al poble piemontès d’Alba, al ric nord d’Itàlia, segueix en plena forma. D’acord amb les últimes xifres difoses el febrer d’aquest any, l’empresa va tancar el seu últim balanç amb una facturació consolidada de 12.700 milions d’euros, l’equivalent a un augment del 3,4% respecte al període anterior. De fet, l’empresa ha registrat un creixement continuat en els últims anys i avui té presència a 170 països, un total de 32 establiments productius, i fins i tot va augmentar (l’any passat) el número dels seus empleats, fins als 38.767.

També més ric que Chanel

Notícies relacionades

Amb aquest preàmbul, Giovanni Ferrero s’han convertit el 25 multimilionari més ric en el món, amb un patrimoni de 38.900 milions de dòlars (39.200 milions d’euros, segons el canvi actual), per darrere de magnats com Amancio Ortega, el fundador d’Inditex, i Elon Musk, el fundador de Tesla i primer de la llista. Mentre que Zuckerberg ara és al lloc número 28 de l’índex de Bloomberg. I això perquè el cap de Meta no només ha sigut superat per Ferrero, sinó que també ha quedat darrere dels germans Alain i Gerard Wertheimer, de l’empresa que produeix el llegendari perfum Chanel i ara ubicats als llocs 26 i 27 de la llista.

Dit això, els germans Wertheimer també han sigut avançats per Giovanni Ferrero, ja que en la llista de l’any passat es trobaven alguns esglaons més amunt de l’italià. Una circumstància que no deixa de sorprendre, més encara en els temps de crisi econòmica que corren a Itàlia.