Twitter

Musk considera que és «la seva missió» fer de Twitter «la font més segura d’informació del món»

Es considera un «absolutista de la llibertat d’expressió» i assegura que no tancarà comptes, encara que representin un risc per a la seva pròpia seguretat personal

Musk considera que és «la seva missió» fer de Twitter «la font més segura d’informació del món»
1
Es llegeix en minuts

El magnat Elon Musk, propietari únic de Twitter des de la setmana passada, vol convertir la xarxa social en «la font més segura d’informació de tot el món».

El multimilionari, que va poc a poc donant pistes de les seves idees sobre la xarxa, considera que aquesta és la seva «missió» i creu que l’exactitud de la informació que circuli a Twitter l’ha de convertir «de lluny» en la font més fiable.

Sobre les limitacions de continguts, Musk, que es declara amb freqüència un «absolutista de la llibertat d’expressió», ha posat avui un exemple que per a ell indica aquest compromís: ha dit que no pensava bloquejar el compte d’un usuari que rastreja el moviment de l’avió privat de Musk (@ElonJet, amb 491.800 seguidors), encara que això suposa «un risc directe a la seguretat personal».

Poc abans, ha estat donant algunes pistes sobre el control de comptes que pensa exercir a Twitter: ha advertit que els comptes amb noms falsos («que simulin una altra identitat sense especificar que són ‘paròdia’») se suspendran definitivament.

Notícies relacionades

Ha assenyalat que la companyia ja ha enviat avisos de suspensió, però ara que han emprès una verificació en massa «ja no hi haurà advertències», tot i que més endavant ha dit que això seria una condició per inscriure’s a Twitter Blue, és a dir, el servei ‘premium’, sense aclarir si afectaria qualsevol altre compte comú.

Precisament en el conflictiu procés de compra de Twitter que ha durat diversos mesos, Musk assegurava que la quantitat de comptes falsos (bots) era molt més que el 5% que assegurava llavors l’empresa, i va ser una de les raons que va retardar la compra, perquè pel que sembla Musk pretenia una rebaixa en la quantitat pactada de 44.000 milions, que finalment va pagar.