Energia

Navantia entra en el capital de la filial renovable d’Enagás

Comparteix accionariat amb Amancio Ortega i una ‘joint venture’ d’Ardian i FiveT Hydrogen

Navantia entra en el capital de la filial renovable d’Enagás
2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

L’empresa Navantia s’ha incorporat a l’accionariat d’Enagás Renovable, a l’adquirir un 5% del seu capital social, segons ha informat aquest dimecres la companyia que dirigeix Arturo Gonzalo Aizpiri. Se suma així a Amancio Ortega, propietari del 5% del capital social, a través del seu vehicle inversor Pontegadea, i a Hy24, una joint venture d’Ardian i FiveT Hydrogen, que representa la plataforma més gran d’inversió en infraestructures d’hidrogen renovable del món, que va entrar el juliol en la filial d’Enagás amb una participació del 30% a través d’una ampliació de capital.

D’aquesta manera, després d’aquestes tres operacions i en la data d’avui, la composició accionarial d’Enagás Renovable queda de la manera següent: Enagás manté el 60% de les participacions, Hy24 disposa del 30% i Pontegadea i Navantia tenen un 5% cada una.

Navantia és una empresa pública espanyola que pertany a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), que controla el 100% del seu capital. I tot i que es tracta d’una companyia dedicada al sector naval, en els últims anys ha redirigit el seu treball cap a la indústria renovable amb la fabricació de components d’eòlica marina i en el sector d’hidrogen verd i els gasos renovables. Tant és així que el mes d’abril passat va treure la marca Navantia Seanergies dirigida a potenciar aquesta part del negoci de la companyia enfocada a les energies verdes.

Notícies relacionades

L’empresa naval defensa que l’entrada a Enagás Renovable suposa una oportunitat estratègica i rellevant per a SEPI d’entrar en un sector en creixement alineat amb els seus objectius de descarbonització. «Aquest acord suposa una gran oportunitat per a Navantia Seanergies i una aposta ferma de contribuir a la descarbonització, de col·laborar amb actors clau de l’àmbit del gas renovable i d’impulsar, com a empresa tractora, tota la cadena de valor i creació d’ocupació sostenible», ha afirmat el seu president, Ricardo Domínguez.

Per la seva banda, amb aquesta operació, Enagás reforça el compliment del seu objectiu de donar entrada a nous inversors de referència al seu filial ‘verd’, anunciat en la presentació del seu Pla estratègic 2022-2030, segons defensa l’empresa en un comunicat. «La importància que una empresa estratègica com Navantia sigui el nostre soci a Enagás Renovable, en un moment crucial per al desenvolupament dels gasos renovables al nostre país, en línia amb el full de ruta de l’hidrogen i del biogàs del Govern d’Espanya i amb els objectius de l’estratègia europea REPowerEU», ha afegit el conseller delegat d’Enagás, Arturo Gonzalo Aizpiri.