Infraestructura de telecomunicacions

Els dos primers cables submarins arribaran a Sant Adrià abans de final d’any

L’empresa AFR-IX Telecom aspira a convertir-se en una alternativa al port de Marsella, copat per firmes de fibra òptica

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El 98% de la informació d’internet del món es mou per cables submarins. Vuit arribaran a la costa catalana en els pròxims anys i ho faran gràcies a un port d’aterratge que s’ha presentat aquest dijous a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). Els dos primers cables, han revelat els responsables de l’empresa AFR-IX Telecom, estaran a finals d’aquest any.

El node de telecomunicacions es va anunciar dos anys enrere i havia d’estar en funcionament en el primer trimestre del 2022. Ho va anunciar el llavors conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que aquest dijous no s’ha volgut perdre l’acte a primera fila, ja com a exvicepresident.

Àfrica, Orient Mitjà i Àsia

El director executiu d’AFR-IX Telecom, Norman Albi, ha exposat que la platja de Sant Adrià, on unes excavadores treballen aquests dies, té unes magnífiques condicions per rebre aquests cables de fibra òptica i, des d’aquí, connectar-se amb l’Àfrica, l’Orient Mitjà i Àsia, convertir-se en una alternativa a Marsella, aracopat per moltes empreses que ja arriben al seu port.

Notícies relacionades

L’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, ha celebrat la instal·lació del Barcelona Cable Landing Station (CLS), que ha suposat una inversió de set milions d’euros només a l’edifici, i s’ha mostrat esperançada que aquesta implantació, juntament amb el recentment presentat hub audiovisual de les Tres Xemeneies, serveixi per «revertir» la situació de «vulnerabilitat» del seu municipi.

Millora de la competitivitat

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, el departament del qual s’ocuparà a partir d’ara de les competències digitals (parcialment), ha valorat que projectes com aquest serveixen per millorar la competitivitat de Catalunya.