Projecte estratègic

La Generalitat inaugura un ‘hub’ digital, audiovisual i dels videojocs a Sant Adrià de Besòs

Les autoritats presenten un projecte que, amb una inversió estimada en 450 milions, transformarà la zona de les Tres Xemeneies amb un espai per a la creació econòmica i cultural anomenat Catalunya Media City

La Generalitat inaugura un ‘hub’ digital, audiovisual i dels videojocs a Sant Adrià de Besòs

Zowy Voeten

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, presentarà aquest divendres el Hub Digital, audiovisual i del videojoc, un projecte estratègic en què han participat tant el Govern, com els municipis de Sant Adrià de Besòs, Badalona i Barcelona i en el qual es destinaran uns 450 milions d’euros per transformar la icònica zona de les Tres Xemeneies.

«El Hub Digital, Audiovisual i del Videojoc és un dels grans projectes transformadors de la pròxima dècada a Catalunya», ha assegurat el president Aragonès.

Aquesta iniciativa comptarà amb la creació d’un parc metropolità, noves vivendes per als veïns, espais per a l’activitat econòmica i, especialment, un centre d’investigació, innovació i producció per a uns sectors econòmics cada vegada més importants per a l’economia de Catalunya. Aquesta iniciativa publicoprivada es dirà Catalunya Media City i servirà per donar ales a la indústria creativa i a una cultura catalana «amb projecció global».

Amb això, pretenen donar un espai per a la creació de nous productes, serveis i continguts, donant ales a aquesta creixent indústria i, al seu torn, posicionar les localitats en el mercat global. I és que el ‘hub’ es posiciona com a punta de llança per convertir Barcelona en «capital tecnològica del sud d’Europa». La ciutat ja és actualment una de les potències europees més grans pel que fa a l’ecosistema empresarial i tecnològic, gràcies en part a esdeveniments com Mobile World Congress i a altres projectes atractius com el 22@

450 milions d’inversió

El projecte es desenvolupa en el marc del Pla Director Urbanístic (PDU). La inversió estimada per portar aquesta transformadora idea a bon port és de 450 milions d’euros i s’espera que el ‘hub’ estigui finalitzat l’any 2030, segons les estimacions que ha avançat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

Notícies relacionades

Aquest macroprojecte pretén així una important rehabilitació de l’àrea de les Tres Xemeneies, patrimoni històric del Besòs, per convertir-la en un punt d’atracció per a les indústries digitals, de l’audiovisual i del videojoc, que permeti captar talent tant nacional com internacional, així com per formar els professionals del sector i apostar per la innovació. Els impulsors del projecte han remarcat que la seva intenció és que aquest ‘hub’ es converteixi en una referència dins i fora de Catalunya.

Unitat institucional

L’acte, que s’ha celebrat aquest divendres a l’edifici A del Campus-Diagonal Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha reunit les múltiples institucions que han donat llum al ‘hub’. Així, ha comptat amb la participació del president Aragonès, però també del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí; l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete; i de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, així com de representants del sector digital, audiovisual i del videojoc. Una foto de cooperació i col·laboració institucional de múltiples nivells per impulsar el que han qualificat com un «projecte de país».